Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ροναλντίνιο. Του κλείνουν... πρώτο τραπέζι στη Σούπερ Λίγκα

Του κλείνουν... πρώτο τραπέζι στη Σούπερ ΛίγκαΤου κλείνουν... πρώτο τραπέζι στη Σούπερ ΛίγκαΤου κλείνουν... πρώτο τραπέζι στη Σούπερ ΛίγκαΤου κλείνουν... πρώτο τραπέζι στη Σούπερ Λίγκα

 Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναμφίβολα θα χαρούν αν τυχόν έρθει στην Αθήνα ο Ροναλντίνιο. Να έρθει για να αγωνιστεί με τη φανέλα του «τριφυλλιού» και όχι για να το... ρίξει έξω, όπως έχει πράξει κατά το παρελθόν, κυρίως τις αγωνιστικές περιόδους (2008-2010) που αγωνιζόταν στη Μίλαν. Ενα..

. τσιγάρο δρόμος ήταν η απόσταση από το Μιλάνο. Από τον καιρό (Ιανουάριος του 2011) που επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίζεται στη Φλαμένγκο, οι επισκέψεις του στις ξελογιάστρες Αθήνα και Μύκονο όχι απλώς αραίωσαν, αλλά χάθηκαν. Λες κι άλλαξε συνήθειες και τα μπουζούκια πλέον δεν τον εξιτάρουν.
Ομως, οι ιδιοκτήτες κέντρων ψυχαγωγίας όχι μόνον δεν απογοητεύονται, αλλά, έχοντας τελείως αντίθετη άποψη, είναι πεπεισμένοι ότι σε περίπτωση που ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα, όπως είναι το ονοματεπώνυμό του, έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, τότε θα αποκτήσουν, ωσάν ένα είδος μονιμότητας, και οι νυχτερινές του έξοδοι.
Ο γεννηθείς στο Πόρτο Αλέγκρε Βραζιλιάνος άσος, που αρέσκεται να χορεύει και στις πίστες και στους... αγωνιστικούς χώρους, φαίνεται πως έγινε άλλος άνθρωπος και ο... παλιός «Ρόνι» από τότε που γύρισε στα γήπεδα της πατρίδας του. Με τη φανέλα της Φλαμένγκο, της οποίας 20.000 οπαδοί τον αποθέωσαν κατά την άφιξή του στο νέο του «σπίτι» στις 11 Ιανουαρίου 2011, έχει σημειώσει 13 γκολ σε 26 αγώνες.
Δεύτερή του πατρίδα
«Γιατί να μην έρθει στην Ελλάδα; Πολλοί, βλακωδώς, θα πουν ότι έρχεται για τα μπουζούκια. Τον έχω πάει εγώ με δική μου πρωτοβουλία δύο φορές, του άρεσε πολύ, αλλά φυσικά δεν θα έρθει γι' αυτό», διατείνεται ο Ανδρέας Δημητρίου, εν Ελλάδι εκπρόσωπος του αδελφού και ατζέντη του 32χρονου σούπερ σταρ. Και πρόσθεσε: «Ο Ρόνι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερή του πατρίδα για δικούς του λόγους. Σκέφτηκα τότε ανθρώπινα και αποφάσισα να τον πάω στα μπουζούκια. Εκανα λάθος. Στο Ρίο έχει τη δική του μπάντα, παίζει μουσική», ενώ αναφερθείς στις διακοπές του Ροναλντίνιο στη Ελλάδα επεσήμανε: «Πριν από δύο χρόνια πήγαμε στα νησιά και είχε μείνει 4 μέρες ξύπνιος γιατί μου είπε ότι δεν μπορεί να χορτάσει το τοπίο, επειδή του θυμίζει την πατρίδα του».
Πάντως, στην Αθήνα, αλλά και τη Μύκονο πολλοί θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών τον είχαν δει και να ξενυχτά μέχρι πρωίας, και να πίνει, αλλά και να ραίνει με γαρίφαλα αοιδούς. Και στη σύντομη περιήγησή τους στα μπουζουκομάγαζα ή... πολιτιστικά κέντρα, γνώρισε πολλούς τραγουδιστές, όπως οι Αντώνης Ρέμος, Νίκος Βέρτης, Γιώργος Μαζωνάκης, Γιώργος Τσαλίκης, αλλά και οι Χρήστος Μενιδιάτης, Ανδρέας Στάμος και Νάνσυ Αλεξιάδη. Κι άπαντες στο πρόσωπό του δεν συνάντησαν απλώς ένα καλοσυνάτο, κοινωνικότατο και προσγειωμένο σούπερ σταρ, αλλά έναν πολύ καλό πελάτη, που πετούσε, ωσάν γαρίφαλα, τα «πετσετάκια».
Τις πολλές... εργατοώρες στα ελληνικά λαϊκά κέντρα διασκέδασης ο άσος της Φλαμένγκο, ο οποίος στις 21 Μαρτίου 2012 συμπληρώνει το 32ο έτος της ηλικίας του, τις κατέγραψε το 2009. Τη χρονιά εκείνη γνώρισε τη Μύκονο και τα... (βραδινά έως πρωίας) αξιοθέατά της, όπως είναι το κλαμπ «Nammos», εκεί έμαθε να πίνει σφηνάκια, κυρίως daquiri φράουλα, έχοντας θέα τη θάλασσα.
Οσο μπορούσε να τη δει, βέβαια, γιατί όσο καλός ντριμπλέρ κι αν είσαι, τη μέθη δεν μπορείς να την αποφύγεις. Ούτε και την... κοιλίτσα, ιδίως αν παρεκτρέπεσαι. Κι ο R10 είχε αποκτήσει... «σωσίβιο» τω καιρώ εκείνω. Μόνον που αυτό το «σωσίβιο» δεν ήταν αρκετό για να του σώσει την καριέρα.
Ηταν τότε που ναύλωνε, έναντι περίπου 45.000 ευρώ, αεροσκάφος, ερχόταν, «έπαιζε» στα πρώτα τραπέζια και στην πίστα, συχνά και τουμπελέκι, έχοντας για «συμπαίχτριες» καλλίγραμμες Βραζιλιάνες και Ελληνίδες.
Δύσκολα θα πει «όχι» η Φλαμένγκο
Η πρόεδρος της Φλαμένγκο, Πατρίσια Αμορίμ, μπορεί να αρνείται να πει το «ναι» στην (ενδεχόμενη) μετακίνηση του Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, αν τη φέρει μια βραδιά στη νυχτερινή Αθήνα έχει πολλές πιθανότητες να τη μεταπείσει. Αλλωστε και τρεις μήνες έχει να τον πληρώσει και με τον προπονητή της ομάδας, Βαντερλέι Λουσενμπούργκο δεν διάγει και τις καλύτερες των σχέσεων. Είναι και το άλλο: Θα σταματήσει να τον ελέγχει, καθώς με το που τον απέκτησε, η διοίκηση της Φλαμένγκο έδωσε στη δημοσιότητα μία τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι οπαδοί της ομάδας μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο, όταν βλέπουν τον «Ρόνι» να διασκεδάζει μέχρι πρωίας. Οσο για τις υψηλότατες αποδοχές του, που λέγεται πως φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ εισπράττει και 10 εκατ. ευρώ από χορηγίες, είναι θέμα των... υψηλότατων πριγκίπων για να του τις ικανοποιήσουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Ο ΡΟΝΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή