Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νέες συλλήψεις μεγαλοφειλετών

 
Φόβος και τρόμος έχει απλωθεί ανά την επικράτεια σε όσους χρωστούν στην Εφορία λόγω της εντατικής προσπάθειας της Οικονομικής Αστυνομίας να οδηγεί στο Αυτόφωρο κάθε μέρα και από έναν φοροφυγά, διασύροντας και διαπομπεύοντας το όνομά του.
Από τις επόμενες ημέρες σειρά παίρνουν και οι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας που έχουν εκκρεμότητες με την Εφορία, καθώς οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξαν άλλη μία λίστα η οποία έχει ήδη σταλεί στους εισαγγελείς και στη νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία. Παράλληλα, μια άλλη λίστα έχει δημιουργηθεί με αποδεδειγμένους φοροφυγάδες, οι ......οποίοι όμως διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα.
«Πολλοί από αυτούς τους επιχειρηματίες πλέον κοιμούνται σε άλλα σπίτια για να μη συλληφθούν», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου όταν ερωτάται σχετικά.

Την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι διέρρευσε η πληροφορία ότι επίκειται η σύλληψη τριών επιχειρηματιών που οφείλουν στην Εφορία μεγάλα ποσά λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ. Οι δύο από αυτούς μάλιστα προέρχονται από τον χώρο του έτοιμου ενδύματος. Την επομένη το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας εκ των τριών νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο και έφυγε από τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη και τον διασυρμό.  

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις συλλήψεις γνωστών επιχειρηματιών (Κάτσου, Πανούσης, Πετζετάκις) που έχουν γίνει από την Οικονομική Αστυνομία, έχουν χάσει τον ύπνο τους πάνω από 2.000 μεγάλοι επιχειρηματίες. Οφείλουν ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο άνω των 500.000 ευρώ και είναι οι πρώτοι στη λίστα με τις συλλήψεις που έχουν στα χέρια τους ο οικονομικός εισαγγελέας  κ. Γρηγόρης Πεπόνης και ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Μάρκου.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί

1 σχόλιο:

  1. Να πάνε όλοι φυλακή ρε τα λαμόγια. κλεψαν κλέψαν, τώρα να πληρωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή