Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Sony-Playstation Vita: Το Δεκέμβριο η κυκλοφορία του PlayStation Vita



Η Sony ανακοίνωσε ότι η φορητή παιχνιδομηχανή νέας γενιάς της θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 17 Δεκεμβρίου.

Την ημερομηνία κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης φορητής κονσόλας νέας γενιάς της στην Ιαπωνία ανακοίνωσε η Sony: το Playstation Vita θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Προηγουμένως, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως η κονσόλα θα έκανε την εμφάνισή της στα ράφια των ιαπωνικών καταστημάτων στα τέλη του έτους, αλλά δεν θα κατάφερνε να είναι παρούσα στη «μάχη» των.....
χριστουγεννιάτικων εορτών σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.
Στην Ιαπωνία, το Playstation Vita θα πωλείται στην τιμή των 24.980 γιεν (325 δολαρίων) στην Wi-Fi version και στων 29.980 γιεν για το 3G μοντέλο. Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, το μοντέλο που συνδέεται με το Ίντερνετ μόνο μέσω Wi-Fi θα κοστίζει 249 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο μοντέλο, που θα διαθέτει και τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω δικτύων 3G θα κοστολογείται στα 299 δολάρια.
Τόσο η Sony όσο και η Nintendo βλέπουν να αυξάνεται η πίεση λόγω της «επέλασης» των smartphones και των tablets, οι χρήστες των οποίων μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν παιχνίδια εύκολα, γρήγορα και φτηνά. Από πλευράς της, η Nintendo μείωσε την τιμή της κονσόλας της 3DS, η οποία παρέχει 3D γραφικά χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών, κατά 40% εντός διαστήματος μόλις έξι μηνών μετά την κυκλοφορία της.
Το Playstation Vita διαθέτει multitouch οθόνη OLED πέντε ιντσών, με pad στο πίσω μέρος για κινήσεις των δαχτύλων. Επίσης, είναι εφοδιασμένο με κάμερες εμπρός και πίσω.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου