Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΙΡΑΝ: Ιρανικό «μπλόκο» στο Battlefield 3



Η κυκλοφορία του δημοφιλούς first person shooter, Battlefield 3, απαγορεύτηκε στο Ιράν από τις αρχές της χώρας, καθώς απεικονίζει μία επίθεση αμερικανικών τεθωρακισμένων και αεροσκαφών κατά της Τεχεράνης, σύμφωνα με ιρανικό περιοδικό για Η/Υ.«Όλα τα καταστήματα υπολογιστών απαγορεύεται να πωλούν αυτό το παράνομο παιχνίδι» ανέφερε αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο εβδομαδιαίας κυκλοφορίας Asr- e Ertebat.
Το Battlefield 3, της Electronic Arts, λαμβάνει χώρα στο κοντινό μέλλον, με τους παίκτες να ενσαρκώνουν Αμερικανούς πεζοναύτες οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και την Τεχεράνη. Μπορεί να παιχτεί είτε solo είτε multiplayer, με 24 παίκτες να συμμετέχουν στην ίδια αποστολή του campaign.
Το σενάριο στο οποίο εμπλέκεται το Ιράν περιλαμβάνει μάχες μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και ανταρτών στα σύνορα Ιράν- Ιράκ και στη συνέχεια επίθεση ......
κατά της Τεχεράνης λόγω πυρηνικής απειλής. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα σε γνωστές τοποθεσίες της πόλης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το ιστορικό Μεγάλο Παζάρι της Τεχεράνης. Σύμφωνα με την ΕΑ, πέντε εκατομμύρια αντίτυπα του Battlefield 3 πωλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του, στις 25 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που απαγορεύεται ρητά η κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στη χώρα- ωστόσο, κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων απέφυγαν εξαρχής να παραγγείλουν αντίτυπα, προβλέποντας το τι θα συνέβαινε, ενώ υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες φήμες για συλλήψεις καταστηματαρχών στα οποία εμφανίστηκε το παιχνίδι.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, το παιχνίδι προκάλεσε την online διαμαρτυρία ομάδας νεαρών Ιρανών. «Κατανοούμε ότι η ιστορία ενός videogame είναι υποθετική…αλλά πιστεύουμε ότι το παιχνίδι σκόπιμα κυκλοφόρησε εν μέσω μίας περιόδου κατά την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τη διεθνή κοινότητα να φοβηθεί το Ιράν» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περίπου 5.000 υπογραφές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑFΡ

Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία του Battlefield 3 στη χώρα επειδή απεικονίζει αμερικανική επίθεση στην Τεχεράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου