Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στο ΑΠΘ – Ζητά την επέμβαση της Αστυνομίας


Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στο ΑΠΘ – Ζητά την επέμβαση της Αστυνομίας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπίσουν την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος και το θέμα με τα σκουπίδια στο χώρο του πανεπιστημίου.
«Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις.......
κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του» αναφέρεται στην επιστολή που συνυπογράφουν καθηγητές και κοσμήτορες σχολών.
Άμεσα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής ζήτησε από την Αστυνομία να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει -με την αυτόφωρη διαδικασία- τους καταληψίες προκειμένου να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Για όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Ιδρύματος στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος.
Την ίδια ώρα, ανάλογη επέμβαση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ζητά ο εισαγγελέας να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έπειτα από αναφορά των πρυτανικών του αρχών. Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής του στις εγκαταστάσεις της Εστίας.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου