Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θράκη: Σε τούρκικα χέρια η ΣΕΚΑΠ;

Θράκη: Σε τούρκικα χέρια η ΣΕΚΑΠ;
Για προβάδισμα των Τούρκων υποψήφιων αγοραστών στη διαδικασία εξαγοράς του 50,36% της ΣΕΚΑΠ από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα.
Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οι Τούρκοι  Επιχειρηματίες της Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S (του ομίλου της γνωστής οικογένειας Turker που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές) φαίνεται να.....
έχουν την καλύτερη πρόταση και, ίσως, να έχουν δημιουργήσει θετικό έρεισμα στα στελέχη της ΑΤΕ.
Μετά την έρευνα του XanthiPress.gr προκύπτει ότι στον επιχειρηματικό τύπο της γείτονος αποτυπώνεται αυτή η εικόνα με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η πώληση ίσως ολοκληρωθεί και μέσα στην εβδομάδα, με αρκετές πιθανότητες για την τουρκική εταιρία.
Μάλιστα ο εκ των ιδιοκτητών Sabedin Turker δηλώνει στο emlakkulisi.com ότι η εταιρία έχει προοπτικές και μπορεί να πάει μακριά, αν διορθώσει ορισμένα «ελαττώματα» των εργαζομένων στο εργοστάσιο, όπως τα χαρακτηρίζει, χωρίς να διευκρινίζει τι υπονοεί με τον αρνητικό αυτό τόνο. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν είναι άγνωστοι αλλά αποτελούν παραδοσιακούς πελάτες της ξανθιώτικης Καπνοβιομηχανίας.
Ποιος είναι ο δεύτερος μνηστήρας;
Πάντως, η αγωνία έχει ανέβει στο κατακόρυφο και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το αυξημένο ενδιαφέρον τους έχει δείξει και άλλος οίκος από τους 5 της τελικής φάσης αλλά είναι άγνωστο αν τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας αλλά και το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, τους προσελκύσουν ώστε να επιμείνουν μέχρι το τέλος για να πάρουν την εταιρία.
Το εντεινόμενο ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρίας, δημιουργεί και μια σειρά από δεύτερες σκέψεις σε διάφορους παράγοντες, που επιχειρούν να σταθμίσουν τα δεδομένα, ενώ οι πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι ακόμη και στον πρώτο διαγωνισμό η τουρκική εταιρία είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ αλλά κρίθηκε ριψοκίνδυνη, πολιτικά, επιλογή.
Όμως σε αυτή την κρίσιμη φάση δεν είναι απίθανο η διαδικασία να καταλήξει στο δίλημμα “Τούρκος επενδυτής ή κλείσιμο της Βιομηχανίας”, που είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Για κάποιους άλλους θεωρείται απλώς μια καλή προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αξιολογείται με βάση τα οικονομικά της δεδομένα αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Στο τέλος της διαδικασίας, θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ενώ η έκβαση του διαγωνισμού θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει την αισιοδοξία στο τύπο της γείτονος.
Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν δεσμευτεί για συνεργασία με εγχώριο επιχειρηματία με τον οποίο θα αναλάβουν τη ΣΕΚΑΠ, αν κερδίσουν το διαγωνισμό.
newsbomb.gr
http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου