Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ: ΟΥΔΕΙΣ ΕΦΤΑΙΓΕ. ΠΕΤΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ


diasektelesan

Σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποδίδει απλή μόνο αμέλεια το πόρισμα για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.
Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το.....
υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Ειδικότερα, η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Μαρία Τρουπή μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο 20χρονος κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών, συνέταξε σχετικό πόρισμα.
Το πόρισμα αυτό, το οποίο παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής διέλαθε ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.
Την ίδια στιγμή παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση. Δηλαδή δεν διαπιστώνει ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους, απλά αναφέρει ότι έσφαλε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά το σφάλμα της είναι απολύτως δικαιολογημένο.
Ο 20χρονος κατηγορουμένους ο οποίος αποφυλακίστηκε είχε αθωωθεί για την ληστεία ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για το διπλό φονικό με θύματα δύο ειδικούς φρουρούς.
Συγκεκριμένα, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου.
Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενος αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012 ως προς το σκέλος της ληστείας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος η υπόθεση της ανθρωποκτονίας.
Όμως, ο 20χρονος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου χρόνου που απέμενε μέχρι να λήξει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αποφυλακίστηκε σαν να μην είχε υπήρχε σε βάρος του άλλη δικαστική εκκρεμότητα.

 http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7806:2012-11-27-19-47-59&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου