Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΛΟΓΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Την επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποφάσισε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση του τμήματος, μετά ...την πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου, καθώς κρίνεται αδύνατη η λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών, που θέτουν σε.....
κίνδυνο την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Το τμήμα θα διακόψει τα μαθήματα, μέχρις ότου διαμορφωθούν «αξιοπρεπείς συνθήκες» στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, Κωνσταντίνο Κατσάμπαλο, η τοξική ουσία προήλθε από σκόνη πυροσβεστήρα, τον οποίο άγνωστος άδειασε πάνω στα σκουπίδια στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να επικαθίσει σε όλους τους χώρους του τμήματος, ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας φθορές και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

«Η σκόνη αυτή από τον πυροσβεστήρα μπορεί να επικαθίσει για πάντα στους πνεύμονες και είναι τοξική» δήλωσε ο κ. Κατσάμπαλος και πρόσθεσε ότι ειδικό συνεργείο κλήθηκε και καθάρισε τον κεντρικό διάδρομο (μήκους 50 μέτρων) του τμήματος, που ψεκάστηκε με την σκόνη, αλλά είναι αδύνατο να καθαρίσει και τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς το τμήμα δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη δαπάνη.

http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4318.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου