Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινά η πληρωμή χρεών του Δημοσίου - Ολη η λίστα

Ξεκινά η πληρωμή χρεών του Δημοσίου - Ολη η λίστα Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έδωσε ο......
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σύνολο των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011, ενώ τα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν σε χρέη οργανισμών του Δημοσίου που προέκυψαν εντός του 2012.
Με βάση το σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, η εξόφληση των υποχρεώσεων θα γίνει σταδιακά, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011. Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ.
Μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του 2011, το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012.
Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για την οικονομία η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα, απλά και με διαφάνεια».
Διαβεβαίωσε ότι με τη χορήγηση της δόσης του Δεκεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποπληρώσει σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών.
Δείτε τη λίστα
εδώ.

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63745806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου