Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με προανακριτική για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Με προανακριτική για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο με 167 ψήφους κατά έναντι 119 υπέρ, ωστόσο, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα εξετάσει τώρα το ενδεχόμενο να ζητήσει σύσταση ακόμη και προανακριτικής επιτροπής που θα.......
διερευνήσει το θέμα και όπως αφήνεται να εννοηθεί τις ευθύνες που φέρει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας όπου συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, πριν ακόμη διεξαχθεί η ψηφοφορία, από το κόμμα των των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έγινε γνωστό πως εάν απορριφθεί η πρόταση - όπως και έγινε στη συνέχεια – τότε θα καταθέσουν αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, θα ζητήσει τη δικογραφία με τις αναφορές του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για να ενημερωθεί και μετά θα αποφασίσει αν θα καταθέσει εκ νέου πρόταση για εξεταστική επιτροπή ή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Πάντως, η Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να καταθέσει από κοινού αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης, όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνυπογράψει τη σχετική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απάντησε πως «εμείς είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».
Καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο
Με 167 ψήφους κατά, έναντι 119 ψήφων υπέρ – σε σύνολο 286 βουλευτών - απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Την πρόταση της Κουμουνδούρου καταψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Αντιθέτως, την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπερψήφισαν, φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Αγρια κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι «έγιναν λαγοί της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού». Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων θριαμβολογούν από το φόβο τους, για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.
Επίσης επιτέθηκε με εξαιρετική δριμύτητα κατά της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι στη συνωμοσία της σιωπής και στη συγκάλυψη που βρίσκεται επί χρόνια σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και ένας τρίτος εταίρος.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή της χώρας και την προσπάθειας που καταβάλει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποθαρρύνει τους επενδυτές, ακυρώνει εκ προοιμίου της αποκρατικοποιήσεις και προσπαθεί να υπονομεύσει το εγχείρημα επαναγοράς ομολόγων. Τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε διαφορετικά σημεία ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνει τη χώρα στην καταστροφή, το χάος και το θάνατο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή του παρελθόντος, αλλά και ότι το αρχικό ετερόκλητο «αντιμνημονιακό» μέτωπο εξέθρεψε στοιχεία εκφασισμού της κοινωνίας.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου