Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!: Απάτες με το Δημόσιο χρέος

Σε άρθρο- κόλαφο που δημοσιεύει σήμερα ο έγκριτος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Βάμβουκας στο spirospero.gr, αποκαλύπτει την απάτη που επιχειρείται σε βάρος του ελληνικού λαού απο την τριμερή συγκυβέρνηση. Επιχειρούν να θολώσουν τα νερά με την προαναγγελία της επαναγοράς χρέους και το ......κούρεμα των ομολόγων για να αποκρύψουν το πραγματικό του μέγεθος.
Η συγκυβέρνηση με εντολές της τρόικα παίζει παιχνίδια, με τα αμαρτωλά swaps για να "εξαφανίσει" χρέος ύψους 97 δις ευρώ, το οποίο βέβαια θα "σκάσει" μετά από 20-30 χρόνια στα κεφάλια των παιδιών μας.
Με απλή αριθμητική ο καθηγητής Βάμβουκας τους πιάνει στα "πράσα": Η συνολική αξία των ομολόγων που εκδόθηκαν είναι 212 δις ευρώ. Τα ανεξόφλητα έντοκα γραμμάτια ανέρχονται στο ποσό των 18 δις ευρώ. Το χρέος της χώρας σύμφωνα με την κυβέρνηση στο τέλος του έτους προς τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης, την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού θα ανέλθει σε 210 δις ευρώ.
Έτσι έχουμε: 212, σύν 18, σύν 210, ίσον 440 δις ευρώ. Αν πετύχει το εθελοντικό κούρεμα των 20 δις ευρώ θα έχουμε 440 μείον 20, ίσον 420 δις ευρώ. Αυτό είναι το πραγματικό χρέος.
Όταν λοιπόν, η επίσημες εκτιμήσεις για το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το αναβιβάζουν στα 323 δις ευρώ, τότε έχει αποκρυβεί χρέος ύψους 97 δις ευρώ!!!
Διαβάστε το άρθρο του κ. Βάμβουκα εδώ

http://spirospero.gr/index.php/oikonomia/29883-apokalypsi-apates-me-to-dimosio-xreos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου