Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι ξεπουλούν τον Διάπορο Χαλκιδικής

Ζωγράφος Τζίτζιος
Σε συνέχεια του οργίου πολεοδομικών παρανομιών που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παρασκήνιο», όπου στο νησί Διάπορος που βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας Χαλκιδικής φαίνεται να ξεφυτρώνουν βίλες σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια επανερχόμαστε με μια.....
αποκάλυψη που ζητά απαντήσεις από τους όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.
Στο δημοσίευμα του «Π» οι καταγγέλλοντες παρουσιάζουν όλα τα σχετικά ΦΕΚ που φέρνουν στο φως όλες τις αυθαιρεσίες σε οικόπεδα που ανήκουν σε πολιτικούς και στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμη.
Σήμερα επανερχόμαστε με μια ακόμη «περίεργη υπόθεση» στο πανέμορφο νησί παρουσιάζοντας την έκταση 38.907 τ.μ. που με περίεργο τρόπο φαίνεται να έχει κατατμηθεί σε οκτώ κομμάτια με εξασφαλισμένες άδειες για την κατασκευή τεράστιων οικημάτων. Μάλιστα η πανέμορφη αυτή έκταση έχει βγει σε «διαδικτυακό σφυρί» με την παρακάτω αγγελία που συνοδεύεται από βίντεο της περιοχής. Διαβάστε πως πωλείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας:
«Δημοσιεύθηκε στις 21 Μάιου 2012»
Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Σιθωνία Χαλκιδικής, Οικόπεδο 38907 τετραγωνικά μέτρα, Το οποίο έχει διαιρεθεί σε 8 ενότητες από 4300 τμ , μέχρι 5400 τμ περίπου η κάθε ενότητα. Για την κάθε ενότητα έχει εκδοθεί άδεια ανέγερσης εξοχικής Βίλας 250 τμ έκαστης. Τα 8 οικόπεδα βρίσκονται στο ομορφότερο σημείο του νησιού ,σε ένα πολλή βολικό και εύκολα προσβάσιμο για Yacht και κότερα λιμάνι. Υπάρχει δεξαμενή συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στην μέση της αναφερόμενης έκτασης, Η περίπτωση της πώλησης μίας μόνο ενότητας εκ των 8 είναι συζητήσιμη. Το γραφείο μας έχει έτοιμη πρόταση για την τέλεια εκμετάλλευση του οικοπέδου από τον μέλλοντα επενδυτή.

Όπως γίνεται αντιληπτό προκύπτουν καυτά ερωτήματα τόσο για τον Δήμαρχο Σιθωνίας Χαλκιδικής, Ιωάννης Τζίτζιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιώργο Ιωάννη όσο και για τον πρώην Νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριο Ζωγράφο για τις διαδικασίες που τηρήθηκαν έτσι ώστε να είναι δυνατόν να βγαίνει στο σφυρί όλη αυτή η καταπράσινη περιοχή. Περιμένουμε απαντήσεις για τις διαδικασίες που τηρήθηκαν για την κατάτμηση αυτής περιοχής, για τις «εξασφαλισμένες άδειες» κατασκευής εξοχικών κατοικιών, για τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται και για ενδεχόμενες «πιέσεις» που έχουν ασκηθεί.

http://www.paraskhnio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου