Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Νέος ρόλος της Μorgan Stanley στην ελληνική οικονομία

neos-rolos-tis-morgan-Stanley-stin-elliniki-oikonomia
Σχόλιο. ...Μας τα παίρνουν απο...παντού!!..
Η Deutsche Bank και η Morgan Stanley προσλήφθηκαν ως συμβούλοι της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεκπεραίωση του προγράμματος εθελοντικής επαναγοράς του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με...... στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το οποίο φέρεται να μίλησε στο Reuters.

Η κοινή Σύνοδος του Eurogroup και του ΔΝΤ συμφώνησε τη Δυετέρα στο διενέργεια προγράμματος επαναγοράς έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, ως μέσο που θα συντείνει στο να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, εν τούτοις, σημειώνει το πρακτορείο, αναλυτές του ιδιωτικού τομέα τόσο για το εάν όντως θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή η επιλογή όσο και για το κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί.

Η Deutsche Bank θα αναλάβει ρόλο επικεφαλής (lead manager), ενώ και τα δύο ιδρύματα θα δράσουν από κοινού ως διαχειριστές της συμφωνίας (deal managers), προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το Reuters, μία επιλογή είναι ο δανεισμός περίπου 10 δισ. ευρώ από τον ΕΜΣ (EFSF), κάτι το οποίο θα επέτρεπε την αγορά μέρους του χρέους ύψους σχεδόν 30 δισ. ευρώ, περικόπτοντας έτσι τις εκκρεμείς υποχρεώσεις 20 περίπου δισ. ευρώ.

Αξιωματούχοι έχουν αναφέρει πως ο στόχος αγοράς κινείται περίπου στα 35 cents ανά ευρώ.

Μία επαναγορά σε αυτό το επίπεδο, παρατηρεί το πρακτορείο, γίνεται αντιληπτή ως «χρυσή ευκαιρία» για hedge funds που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα στις κατώτατες τιμές (rock-bottom).

Ακόμη, καταγράφει το Reuters, δεν είναι σαφές το εάν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα και τα σφαλισιτκά ταμεία, που συνολικά διακρατούν περίπου 30 δισ. ευρώ του χρέους, σχεδόν το ήμισυ των εκκρεμών υποχρεώσεων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.

Βάσει του Reuters, εξακολουθούν να υφίστανται ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι τράπεζες σε επαναγορά σε τιμή που θα είναι μη αρεστή σε αυτές, με αποτέλεσμα οι χρηματιστηριακή αποτίμηση των μετοχών τους να βυθίζεται.

«Αυτή τη στιγμή η πρόθεσή μας είναι να γίνει σε εθελοντική βάση», σημείωσε το εν λόγω στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ελπίζουμε στις αρχές της άλλης εβδομάδας, ή δυνατόν τη Δευτέρα να δημοσιευθεί η πρόσκληση από την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του χρέους (ΟΔΔΗΧ)», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο.

Πάντως, ο έλληνας αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η τιμή στην οποία θα γίνει η επαναγορά.

http://newpost.gr/post/171823/neos-rolos-tis-morgan-Stanley-stin-elliniki-oikonomia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου