Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ποιός είναι ο Τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, που «τα ξύνει στη Βουλή» και βαριέται «την ιπιστιμονικί ανάλισσ'»


Ποιός είναι ο Τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, που «τα ξύνει στη Βουλή» και βαριέται «την ιπιστιμονικί ανάλισσ'»

Με τον Μιχάλη Ταμήλο ανακαλύψαμε την τρικαλινή διάλεκτο και τη χυδαιολογία ενός ανθρώπου που μπέρδεψε το περιστύλιο της Βουλής με τη στάνη. Είναι ο βουλευτής που δήλωσε ότι δεν θέλει να παρακολουθεί τις επιτροπές της Βουλής αν δεν πληρώνεται. Και όταν προκλήθηκε σάλος από αυτές τις δηλώσεις απάντησε χύμα-σταράτα: «Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας ......
κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας»!
Σε άψογη τρικαλινή διάλεκτο τα είπε κάπως έτσι:
«Ισις ι διμουσιουγράφ' αντί να μας κατηγορίτ ιμας τσ βουλιευτές π πήγαμ κι ψηφίσαμ αυτά τα μέτρα, μας κατηγορίτ π ξύνουμ τ'@ρχίδι@ μας»
Μας προειδοποιούσαν τα ΜΜΕ Τρικάλων
Στα ηλεκτρονικά Μέσα Τρικάλων που γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη τον Μιχάλη Ταμήλο ήταν κοινό μυστικό ότι ο νεοεκλεγείς βουλευτής αποτελεί «ένα σπάνιο φρούτο» που θα το ανακαλύψουν αργά ή γρήγορα τα Αθηναϊκά Μέσα.
Οι όροι που χρησιμοποιούν για τον Ταμήλο τα τρικαλινά ΜΜΕ είναι ότι «αρπάζει» ή «σφυρίζει» για να δείξουν ότι εδώ και χρόνια μιλάει χύμα, βρίζει και παρεκτρέπεται εύκολα. «Ανακαλύπτουν τον Μάικλ» έγραψε το trikalavoice, ειρωνικά, αφού οι ατάκες του Ταμήλου, το θράσος και τα βλαχο-χυδαία χωρατά του έχουν αφήσει εποχή στην πέριξ των Τρικάλων περιοχή.
Ποιός είναι ο «Μάικλ» Ταμήλος
Βγήκε βουλευτής στα Τρίκαλα επειδή δεν κατέβηκε υποψήφιος ο Σωτήρης Χατζηγάκης, αλλιώς δεν είχε καμιά τύχη. Είναι πολιτικός μηχανικός και έχει γραφείο στα Τρίκαλα. Υπήρξε δήμαρχος στο Δήμο Τρικκαίων για δύο τετραετίες αλλά απέτυχε να εκλεγεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει εργαστεί σε προγράμματα σε μεγάλα και μικρότερα έργα οικοδομικών κατασκευών σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Ο νέος δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας τον κατηγορεί ότι άφησε πολλά και ύποπτα χρέη στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος βρίσκεται υπό επιτήρηση για χρέη.
Ταμήλος: «Δεν πληρώνω»
Ενα χρόνο πριν εκλεγεί βουλευτής έβγαινε στα ραδιόφωνα στα Τρίκαλα και έκανε παράπονα ότι είναι άφραγκος
«Μου ζητάνε να πληρώσω μαζεμένα 3.000 ευρώ και δεν έχω...». «Τι είναι αυτά; Τα 2.700 είναι έκτακτος φόρος και τα 300 φόρος επιτηδεύματος διότι είχα δηλώσει προσωπικό εισόδημα 93.000 ευρώ...Και τι θα κάνετε; Δεν πληρώνω. Θα τα δώσω όταν έχω. Αυτοί νομίζουν ότι επειδή στέλνουν χαρτιά θα μαζέψουν και λεφτά. Άλλωστε και μένα το κράτος μου χρωστάει 6 μισθούς από τότε που ήμουν δήμαρχος και δεν μου τα έδωσε ακόμα...» έλεγε.
Αναλύσεις για κλάμματα
Οι πολιτικές αναλύσεις του Μιχάλη Ταμήλου αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την επάρκεια των εκπροσώπων του έθνους στη Βουλή. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του για την κρίσιμη περίοδο την οποία διέρχεται η Ελλάδα δήλωσε :
«Ολα τα πράγματα στην πολιτική διαγράφουν κύκλο εφτά ετών. Εφτά χρόνια παχιές, εφτά χρόνια ισχνές αγελάδες. Υπομονή χρειάζεται»!!!
Ενώ προεκλογικά τα πολιτικά του επιχειρήματα εναντίον του Πάνου Καμμένου ήταν:
«Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας. Είναι ένα πλουσιόπαιδιο με μεγάλη περιουσία, από την ελίτ των Αθηνών, που μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού και σιγά μη σκάσει αυτός για το εισόδημα των αγροτών και των μικρομεσαίων».
Ενώ είχε εφεύρει ανάλυση και για το ΠΑΣΟΚ:
«Η δική μου εκτίμηση είναι ό,τι έχει δώσει εντολή ο Γιώργος Παπανδρέου να μετακινηθούν όλοι για να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρεθεί υπόλογος για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Βενιζέλος τον οποίο άρχισαν να στοχοποιούν, τυχαία τώρα, οι Πάγκαλος και Ραγκούσης. Το σχέδιο της οικογένειας Παπανδρέου είναι ότι το κόμμα είναι δικό τους και θα πρέπει να επιστρέψει σε Παπανδρεικά χέρια έστω και σε ένα βάθος χρόνου. Για αυτούς, τώρα πια, μια αναμονή π.χ. πενταετίας είναι σαν μια δικιά μας εβδομάδα...».
Άκη, φέρε πίσω το... μετάλλιο
Ο Ταμήλος παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων και σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έθεσε θέμα επιστροφής του μεταλλίου που είχαν επιδόσει στον Δήμο στον υπόδικο πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, ζητώντας μάλιστα από το Σώμα να λάβει σχετική απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή του.
Ενώ πριν τις εκλογές του Ιουνίου έλεγε:
«Η Ν.Δ πλέον είναι ενωμένη με αέρα νίκης. Όσοι τυχόν Νεοδημοκράτες και Πασόκοι ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ ή θα ψηφίσουν αυτή τη φορά, θα πρέπει πρώτα να πάνε μια βόλτα από την Αλβανία τώρα και να ξανάρθουν για να δουν πώς ακριβώς θα είναι η Ελλάδα σε έναν χρόνο.
Βρίζει και τον Σαμαρά
Δεν διστάζει να τα βάλει και με τον πρόεδρο της ΝΔ, πριν τις εκλογές του Ιουνίου:
«Ήταν πολύ άσχημο το εκλογικό αποτέλεσμα, η προεκλογική περίοδος για τη Ν.Δ δεν ήταν καθόλου καλά οργανωμένη, λίγοι ετεροδημότες ήρθαν, το πρόγραμμα του κόμματος το μοίρασαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και όσοι είναι στα κεντρικά του κόμματος αποδείχθηκε ότι δεν έχουν καμία επαφή με την περιφέρεια και την παράταξη. Από την άλλη ο Σαμαράς θα πρέπει να σκεφθεί ό,τι όταν διαγράφεις εν μια νυκτί το 1/4 των βουλευτών και φεύγουν και κάνουν το κόμμα του Καμμένου, θα πρέπει να βρεις τρόπους να αντικαταστήσεις το κενό. Θα έπρεπε να πνίξει το θυμό του και να τους κρατήσει, χρειάζονται πλέον διπλωματικοί ελιγμοί για να κρατηθούν τα στελέχη.
Θα πρέπει ο Σαμαράς να ανοιχθεί και να τα βρει και με την Ντόρα, το Μάνο, τον Καρατζαφέρη, γιατί ουσιαστικά πολιτικές διαφορές μαζί τους δεν έχει, παρά μόνο προσωπικές, είναι πιο κοντά ιδεολογικά με αυτούς από το να παρακαλά να βρει κοινά σημεία με τον Κουβέλη ή την Παπαρήγα. Και λέω να ανοιχθεί γιατί πρόεδροι της Ν.Δ χρημάτισαν πολλοί, το θέμα είναι να μην του μείνει μόνο ο τίτλος του προέδρου αλλά και του πρωθυπουργού.
Εγώ προσωπικά, με νύχια και με δόντια, κράτησα τους μισούς από τους 5.316 που με ψήφισαν, οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτα να ψηφίσουν Ν.Δ. Τα στελέχη του Χατζηγάκη, αποδείχτηκε από τους ψήφους, ότι στα Τρίκαλα στήριξαν τη Ντόρα και του Λέγκα τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου»!
Πιο πολλά λεφτά και λιγότερη δουλειά θέλει ο βουλευτής της ΝΔ
Η δουλειά του βουλευτή δεν είναι να είναι όλη μέρα στη Βουλή. Αυτή την απάντηση έδωσε ο Μιχάλης Ταμήλος μετά το θέμα που προέκυψε από το βίντεο της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, όπου ο βουλευτής εμφανιζόταν να λέει «Δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε βδομάδα στην επιτροπή και να πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα».
Ο κ. Ταμήλος, διευκρίνισε ότι ο λόγος της αγανάκτησής του οφείλεται στο ότι οι Βουλευτές πολλές φορές απασχολούνται με επιτροπές και υποεπιτροπές, για πάρα πολλές ώρες, χωρίς να παράγουν έργο και πολλές φορές οι επιτροπές αυτές δεν είναι αποτελεσματικές.
Για την συγκεκριμένη ημέρα μάλιστα δήλωσε ότι η επιτροπή για μια διαδικαστικού εντελώς τύπου συνεδρίαση έφτασε να κρατήσει 5,5 ώρες λόγο της απειρίας της προέδρου Διονυσίας Αυγερινοπούλου.
«Η δουλειά του βουλευτή δεν είναι να είναι όλη μέρα στη Βουλή και να χάνει ώρες, αλλά να βρίσκεται στα υπουργεία και να πιέζει τους υπουργούς, προωθώντας τα αιτήματα του νομού του».
Ο Ταμήλος με... ρόδια στη Βουλή
Η εμπλοκή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην υπόθεση Καρούζου έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους βουλευτές να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με διάφορους τρόπους.
Ο πιο ευφάνταστος ήταν σίγουρα αυτός του βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου ο οποίος πήγε στην Βουλή έχοντας στη τσάντα του 4 ρόδια. Τα δυο τα πήγε στον γραφείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τα άλλα δυο στο γραφείο του Θανάση Μπούρα, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Έκπληκτοι και οι δυο τον ρώτησαν γιατί τους έφερε ρόδια και εκείνος τους απάντησε πολύ φυσικά «μα για να φύγει η γρουσουζιά και η γκαντεμιά»!

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου