Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μανιτάκης: Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η διαθεσιμότητα η Τρόικα θα ζητήσει απευθείας απολύσεις


Μανιτάκης: Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η διαθεσιμότητα η Τρόικα θα ζητήσει απευθείας

Προειδοποίηση ότι αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η διαθεσιμότητα για τους 2000 υπαλλήλους του Δημοσίου τότε η Τρόικα θα επανέλθει ζητώντας απευθείας απολύσεις, απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης.
Πηγή του υπουργείου αναφέρει ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος» προσθέτοντας πώς .....
«δεν μπορεί ένα υπουργείο να μην εφαρμόσει τον νόμο, ο οποίος μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές».
Στο υπουργείο φτάνουν καθημερινά στοιχεία σχετικά με υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και οι οποίοι στη συνέχεια θα μετακινηθούν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Αντώνη Μανιτάκη επιμένουν πώς η διαδικασία της διαθεσιμότητας για τους 2000 υπαλλήλους πρέπει να προχωρήσει άμεσα διότι σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανόν οι δανειστές μας να επαναφέρουν το αίτημα για απολύσεις.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εστιάζεται στις καταλήψεις οι οποίες γίνονται από εργαζόμενους στους δήμους και οι οποίες δεν επιτρέπουν την αποστολή στοιχείων
Πηγές του υπουργείου, επισημαίνουν ότι εάν χρειαστεί, θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος και θα υλοποιηθεί η διαθεσιμότητα με στοιχεία που θα προέλθουν από την απογραφή που είχε γίνει στον δημόσιο τομέα. Θεωρούν μάλιστα ότι με τη στάση των συνδικαλιστών δεν αποστέλλονται στοιχεία ούτε καν για τους επίορκους υπαλλήλους παρά το ότι η ΠΟΕ -ΟΤΑ δεσμεύτηκε ότι οι συγκεκριμένες λίστες πρέπει να δοθούν.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου