Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ! ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Την αναστολή της λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ που έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα αναμένεται άλλωστε να έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά, αφενός την αναθεώρηση της απόφασης του...
υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΣΕΓΑΣ και αφετέρου το ύψος του τακτικού προϋπολογισμού της ΓΓΑ και κατ΄επέκταση της ομοσπονδίας μέσα από τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2012. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει έκτακτη ΓΣ των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ τον Ιανουάριο του 2012, για λήψη οριστικών και ενδεχομένων πιο δραστικών αποφάσεων με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις της κυβέρνησης για το τελικό ύψος των περικοπών του 2011 αλλά και του ύψους της τακτικής επιχορήγησης του 2012.

Ως προς το θέμα παροχής δικαιώματος σε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να μετέχουν με τα χρώματα άλλων χωρών, η ΓΣ αποφάσισε να δίνεται η έγκριση του ΔΣ μόνο για μετακινήσεις στις εθνικές ομάδες της Κύπρου και με τις προϋποθέσεις που θέτει ο διεθνής κανονισμός χορήγησης άδειας διεθνούς μεταγραφής.

“Θέλουμε διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία ότι ο προϋπολογισμός μας θα είναι βιώσιμος. Πιστεύω όμως ότι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να καταρρεύσει είναι ο αθλητισμός μας... Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2004 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον αθλητισμό σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Αφορά τις υποδομές, τα κίνητρα σε αθλητές, ζητήματα με όλο το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο του ελληνικού αθλητισμού και διαμορφώνεται ένα λαθεμένο οικοδόμημα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόβλημα μεταξύ άλλων παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση του γγΑ ότι η χρηματοδότηση από το 2008 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά 50%. “...Αυτό που χαρακτήρισε την πολιτική των δύο χρόνων τελευταία ήταν οι οριζόντιες περικοπές και ως αποκορύφωμα ήρθε η άδικη απόφαση του Σεπτεμβρίου, η Πολιτεία να ανακοινώσει ότι περικόπτει το 50% από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αυτή η απόφαση οδηγεί τον αθλητισμό σε κατάρρευση. Ο ΣΕΓΑΣ και εγώ προσωπικά έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια για ανατροπή αποφάσεων.”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ ο τακτικός προϋπολογισμός της ομοσπονδίας που είχε εγκριθεί για το 2011 ήταν 7.350.000 ευρώ. Η ομοσπονδία, είπε, περιόρισε τα λειτουργικά έξοδα σε όλα τα επίπεδα και οι περικοπές δεν άφησαν κανένα κομμάτι ανεπηρέαστο: Το ΔΣ,το προσωπικό, τα σωματεία, τους προπονητές. “...Ο κ. Γερουλάνος μάς έχει βεβαιώσει για συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ότι ένα μεγάλο μέρος από τις περικοπές θα μας τα επέστρεφαν. Η τελευταία πληροφόρηση αναφέρει ότι οι περικοπές θα φθάσουν στο 80-85% αυτών που ανακοινώθηκαν για το 2011. Αυτό δεν αποτελεί σιγουριά ότι θα υλοποιηθεί. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι και τις σημερινές αποφάσεις να τις λάβουμε με αυτό το δεδομένο. Εκκρεμεί βέβαια τι θα γίνει το 2012. Τι σκέφτεται η Πολιτεία για την επόμενη χρονιά. Εμείς ζητήσαμε τα λεφτά του 2011 και να μας το πούνε έγκαιρα, ώστε να ξέρουμε τι έχουμε να διαθέσουμε”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου