Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ : ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2012-2016

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2012-2016
ΟΡΑΜΑ & ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΡΑΜΑ:
«Η επίτευξη τεχνολογικής πρωτοπορίας της Ελλάδας στην Νέα Οικονομία του διαδικτύου με όπλο τους νέους έως 35 ετών και τους ανέργους»
ΒΑΣΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ :
Στόχος-1 : Ενίσχυση της Απασχόλησης των Νέων & Μείωση της Επιδοτούμενης Ανεργίας
Δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας με αντικείμενο τη Νέα Οικονομία του διαδικτύου έως το 2016, εκ των οποίων, οι 70.000 θέσεις εργασίας να αφορούν νέους που είναι σήμερα κάτω των 35 ετών και μακροχρόνια ανέργους. Σήμερα στην Ελλάδα .......απασχολούνται περίπου 100.000 άτομα στο γενικό κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με πηγή το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στόχος-2 : Ενίσχυση της Προσβασιμότητας στο διαδίκτυο & Ενίσχυση της Εσωτερικής Ζήτησης
Διείσδυση της προσβασιμότητας του διαδικτύου σε ποσοστό 75% επί του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού σε μια 5ετια, όσο περίπου είναι σήμερα στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν σήμερα ποσοστό διείσδυσης του διαδικτύου 78,3% επί του συνολικού πληθυσμού, η  Ευρώπη εμφανίζει ποσοστό διείσδυσης 58,3% και η Ελλάδα 46,2%, με στοιχεία της Internet World Stats / β΄ τρίμηνο 2011.
Στόχος-3 : Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αγορά των Βαλκανίων
Ενίσχυση των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη γλωσσική ενοποίηση των υπηρεσιών διαδικτύου της αγοράς των Βαλκανίων και δημιουργία προϋποθέσεων για νέες εξαγωγικές αγορές.
Στόχος-4 : Διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Έρευνας με την Οικονομία
Δημιουργία οκτώ (8) επιχειρηματικών πάρκων με επιχειρήσεις νέων έως 35 ετών εντός των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Στόχος-5 : Εξοικονόμηση Πόρων στο Ελληνικό Δημόσιο
Εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ ετησίως υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της χρήσης τεχνολογιών IP Phones, CMS και ελεύθερου (open-source) λογισμικού.
Στόχος-6 : Οικονομική Ανάπτυξη
Αύξηση του εγχωρίου ΑΕΠ και της φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους μέσα από τη Νέα Οικονομία του διαδικτύου. Το μέγεθος της προσδοκώμενης ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα εισόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου