Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, αλλαγή των Συνθηκών


Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, αλλαγή των Συνθηκών


Νέο μνημόνιο και  μόνιμη παρουσία της τρόϊκας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας για το ελληνικό κούρεμα μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Επίσης, προανήγγειλε αλλαγή των Συνθηκών με τρόπο που θα αποφασιστεί στη  σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου με τις οποίες θα καθιερωθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης των 17 «ανεξάρτητα» από την Ε.Ε. των 27, αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση, με ανάπτυξη κοινών οικονομικών πολιτικών, ποινές για τις παρεκκλίσεις και έλεγχο των προϋπολογισμών στις Βρυξέλλες πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια.
Χαρακτηριστικά η  κυρία Μέρκελ είπε ότι .......στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης θα γίνονται συστάσεις προς τα κράτη μέλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόζονται από  τις κυβερνήσεις.
Με τις αποφάσεις  που πήραμε εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη, είπε η κ. Μέρκελ και ανέφερε ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα φτάσε4ι τα 100 δις. ευρώ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ώστε να γίνει βιώσιμο. Είπε μάλιστα ότι οι αποφάσεις είναι πιο καθαρές από εκείνες της 21ης Ιουλίου.

Πολιτική  παρέμβαση στις αγορές
Με νίκη των κυβερνήσεων  της ευρωζώνης επί των τραπεζιτών, έκλεισε τα ξημερώματα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης σε μια συμφωνία που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική.
Πρόκειται για την  πρώτη μείζονος σημασίας πολιτική παρέμβαση  στις αγορές, καθώς το εθελοντικό κούρεμα  του ελληνικού χρέους επεβλήθη στους  τραπεζίτες, έστω και με την απειλή την οποία προέβαλε ο Γερμανο-γαλλικός άξονας για μονομερή χρεοκοπία με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παρέμβαση στις αγορές θα συνεχιστεί με μέτρα ελέγχου  και εποπτείας, τα οποία θα αφορούν  και στους οίκους αξιολόγησης, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στη σύνοδο των ηγετών των 20 πλέον ανεπτυγμένων χωρών (G-20) στις 3-4 Νοεμβρίου στις Κάννες...


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου