Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Νίκος Παπανδρέου: Γιώργο, μείνε μη δώσεις το κόμμα στον Βενιζέλο!










Νίκος Παπανδρέου: Γιώργο, μείνε μη δώσεις το κόμμα στον Βενιζέλο!
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα. Ήδη ο κ. Βενιζέλος όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο Newpost.gr κορυφαίος Υπουργός κινείται για την ανατροπή από την Πρωθυπουργία του κ. Παπανδρέου.

H ίδια πηγή επεσήμανε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν έχει άλλα περιθώρια και είναι καλύτερα να φύγει τώρα!» Την ίδια στιγμή εξυφαίνεται το σενάριο να αναλάβει την Πρωθυπουργία ο κ. Βενιζέλος με στόχο την κύρωση της σύμβασης αλλά και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Φυσικά στο σενάριο αυτό θα πρέπει να προστεθεί το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση ο κ. Βενιζέλος στην Αντώνη Σαμαρά για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες ότι ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον αδελφό του Νίκο ο οποίος του συνέστησε να μην υπαναχωρήσει στις πιέσεις Βενιζέλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για μια έντονη συνομιλία αφού ο κ. Νίκος Παπανδρέου φαίνεται ότι μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορεί να αποτρέψει τις δραματικές εξελίξεις  ανέβασε τους τόνους και επεσήμανε στον Πρωθυπουργό την ιστορία της οικογένειας αλλά και της πολιτικής παρακαταθήκης από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να αποφύγει μεν το δημοψήφισμα αλλά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, να είναι αυτός που θα κυρώσει την συμφωνία του «Αγίου Δημητρίου» και να προχωρήσει σε εκλογές. Το σενάριο όμως αυτό τόσο οι «πράσινη τρόικα» όσο και Ευάγγελος Βενιζέλος το βλέπουν από αδύνατον μέχρι επιστημονικής φαντασίας σκέψεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου