Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ανησυχίες στην Άγκυρα: Ανοίγει πρεσβεία στην Αλβανία το Ισραήλ;

Θα ανοίξει πρεσβεία στην Αλβανία το Ισραήλ, αρχίζοντας μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Σύντομα θα ανοίξει η πρώτη πρεσβεία του Ισραήλ στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης μετά την τριήμερη επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργόυ στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ άλλα και με τον υπουργό εξωτερικών.......


Στην συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ,ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε την προθυμότητα της Αλβανίας να αυξήσει την συνεργασία με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος,όπως ενέργεια,γεωργία κτλπ. Αυτή η ενέργεια της Αλβανίας, που είναι παραδοσιακά σύμμαχος της Τουρκίας, σίγουρα έχει προκαλέσει ανησυχία στην τουρκική κυβέρνηση,αφού οι σχέσεις Αλβανίας-Ισραήλ αρχίζουν να γίνονται πολύ φιλικές, και ειδικά μετά την έκκληση του αλβανού πρωθυπουργόυ οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Αλβανία.


Αυτό το άνοιγμα της Αλβανίας πρός το Ισραήλ σίγουρα θα της κοστίσει όσον αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία, αλλά δεν θα προκαλέσει ρίξη λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία διατηρεί ναυτικές βάσεις στην Βόρεια Ήπειρο και δεν θα ήθελε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις της με την Αλβανία, διότι θα κινδύνευε να χάσει μια πολύ στρατηγική θέση που κατέχει αυτήν την στιγμή στο Ιόνιο.

geopolitikathemata.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου