Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ 52 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ» ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



«ΟΤΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛIKΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»


Μία σύντομη αλλά συγκλονιστική επιστολή 52 μαθητριών της Επαγγελματικής Σχολής Σάμου, δημοσιοποιεί μέσω του κοινοβουλευτικού του ελέγχου, με Ερώτησή του στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη .......Διαβάστε παρακάτω την επιστολή των 52 μαθητριών.....
βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Οι μαθήτριες «ευχαριστούν» τον κ. Αρβανιτόπουλο «για τους δύο μήνες διακοπών που τόσο γενναιόδωρα τους έχει προσφέρει, επειδή δεν έχουν δουλέψει καθόλου στην ειδικότητά τους» για «τα αναλώσιμα υλικά που δεν έχουν για να εκπαιδευτούν» αλλά πάνω απ’ όλα «για την ανασφάλεια που τους έχει προκαλέσει».

«Όταν θυμηθείτε ότι υπάρχουμε και εμείς σε αυτό το νησί (της Σπιναλόγκα) και μας διορίσετε καθηγητές, τότε και εμείς με τη σειρά μας θα σας προσκαλέσουμε στον αγιασμό που θα τελέσουμε», υπογραμμίζουν οι μαθήτριες «με όλη την εκτίμηση και το σεβασμό για όλα αυτά τα σημαντικά έργα για τη δωρεάν Παιδεία μας».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: 52 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ» ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Πόσο υπερήφανοι μπορεί να νοιώθουν στην ακριτική Σάμο, -τη σύγχρονη «Σπιναλόγκα»- για τη «δωρεάν παιδεία» που προσφέρει το Ελληνικό κράτος;

Μια σύντομη αλλά συγκλονιστική επιστολή σας έστειλαν 52 μαθήτριες της Επαγγελματικής Σχολής Σάμου στο Τμήμα Κομμωτικής για να σας «ευχαριστήσουν» για τα αναλώσιμα και τους καθηγητές που δεν έχουν.

Αναλυτικά το γράμμα των μαθητριών έχει ως εξής:

«Αγαπημένε μας  Υπουργέ «Παιδείας»,
Οι μαθήτριες  της Επα.Σ. ΣΑΜΟΥ  με ειδικότητα την κομμωτική θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε :

Για τους δύο μήνες διακοπών που τόσο γενναιόδωρα  μας έχετε προσφέρει (και διανύουμε ήδη τον 3ο μήνα), επειδή δεν έχουμε δουλέψει καθόλου στην ειδικότητα μας.

Για το πτυχίο (;) διακοπών που θα πάρει φέτος η Β'  Τάξη Κομμωτικής.

Τέλος μιας και σε αυτή την χώρα που λέγεται ότι έχουμε δωρεάν παιδεία, σας ευχαριστούμε για τα αναλώσιμα  υλικά που δεν έχουμε να εκπαιδευτούμε.

Αλλά και πάνω από όλα για αυτή την ανασφάλεια που μας έχετε προκαλέσει.

Όταν θυμηθείτε ότι υπάρχουμε και εμείς σε αυτό το νησί (της Σπιναλόγκα) και μας διορίσετε καθηγητές, τότε και εμείς με την σειρά μας θα σας προσκαλέσουμε στον αγιασμό που θα τελέσουμε.

Με όλη την «εκτίμηση» και τον «σεβασμό» για όλα αυτά τα σημαντικά έργα και την δωρεάν «Παιδεία»  σας.

Σας ευχαριστούμε. 

Οι  52 μαθήτριες της ΕΠΑ.Σ. Σάμου  κομμωτικής»

Και σας ερωτώ κ.Υπουργέ;

1.      Τί απαντήσατε σε αυτά τα παιδιά; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ

2.      Πότε θα στείλετε τα αναλώσιμα υλικά;

3.      Πότε θα στείλετε τους καθηγητές;

4.      Πώς σκέφτεστε την αναπλήρωση των χαμένων ατελείωτων ωρών διδασκαλίας;

Ο ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου