Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 69,7% δεν θα ψήφιζε τα μέτρα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 69,7% δεν θα ψήφιζε τα μέτρα 
Το 30,5% των πολιτών ...
ψηφίζει ανασχηματισμό, το 28,2% λέει "να παραμείνει η κυβέρνηση ως έχει", ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό του 11,5% που επιλέγει να μην απαντήσει.
Το αποτέλεσμα έρχεται από την δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και από την ερώτηση «τι θα ήταν πιο ωφέλιμο να συμβεί για τη χώρα μετά την ......
ψήφιση των μέτρων».
Στην ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση αφού δεν ψήφισε τα μέτρα, οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 58,2% να μείνει, ενώ κατά 32% να φύγει.
Σχετικά με το πακέτο των μέτρων και την πρωθυπουργική δήλωση πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν» και πως η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαπραγματεύσεων, οι ερωτηθέντες είναι κατηγορηματικοί.
Το 73% πιστεύει πως υπήρχαν κι άλλα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ενώ το 21,2% ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν απαντά το 5,8%.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση ποια στάση έναντι των μέτρων θα επέλεγαν αν βρίσκονταν στη θέση των βουλευτών. Το 69,7% θα καταψήφιζε το πακέτο των επώδυνων μέτρων έναντι 26,2% που θα το στήριζε, ενώ δεν απαντά το 4,1%.
Εντυπωσιακό είναι όμως το αποτέλεσμα και στο ερώτημα «πιστεύετε ότι το να ανήκει η χώρα μας στην ευρωζώνη είναι ωφέλιμο ή επιζήμιο;»: Ωφέλιμο εκτιμά το 65,2% των ερωτηθέντων και επιζήμιο το 31%.

Πηγή: Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου