Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ταμπουρώθηκαν στη Βουλή Βενιζέλος - Προβόπουλος για να συναντηθούν


Ταμπουρώθηκαν στη Βουλή Βενιζέλος - Προβόπουλος για να συναντηθούν

Συνάντηση, στο γραφείο του στη Βουλή, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, μετά τα χτεσινά επεισόδια από συγκεντρωμένους μικρο-ομολογιούχος που δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στην.......
Τράπεζα της Ελλάδος.
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής:

«Η συζήτηση που είχαμε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αφορά την επόμενη ημέρα. Χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα.
Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο. Για αυτό θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νοιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του.
Και επειδή τώρα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία της πραγματικής οικονομίας έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εποπτικοί μηχανισμοί και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νοιώσει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με ένα δίκαιο τρόπο. Αυτό το νόημα έχει η πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις οι οποίες είχαν συμφωνηθεί πριν τις εκλογές με την τρόικα».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης.

 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου