Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Κέρδη μισού δισ. από τα ελληνικά δάνεια για γερμανική τράπεζα

Κέρδη μισού δισ. από τα ελληνικά δάνεια για γερμανική τράπεζα

Ο υπεύθυνος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) για τον προϋπολογισμό Γιούργκεν Κόπελιν δεν απέκλεισε την ......προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την επιμήκυνση. «Μπορείτε να το κάνετε, αλλά, παρακαλώ, όχι σε βάρος π.χ. του Γερμανού φορολογούμενου», είπε. Πάντως, σημείωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κερδίζει από τους τόκους των δανείων που έχει χορηγήσει, για να βοηθήσει την ίδια τη χώρα.
«Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δυστυχία των Ελλήνων», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε, ότι η κρατική τράπεζα KfW έχει ως τώρα κερδίσει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ από αυτά τα δάνεια. «Ούτε αυτό το βρίσκω σωστό», τόνισε.
Ο φιλελεύθερος βουλευτής εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του «μήπως αυτό που ετοίμασε η τρόικα (η έκθεση) είναι ωραιοποιημένο». Επέστησε, ωστόσο, την προσοχή στους κινδύνους από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Θα πρέπει κανείς να σκεφτεί, αν η Ελλάδα πέσει, τι θα συμβεί στην ευρωζώνη; Δεν μπορεί κανείς να βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας απομονωμένο», πρόσθεσε.

Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/252382/kerdi-misoy-dis-apo-ta-ellinika-daneia-gia-germaniki-trapeza#ixzz2C6uEfAwJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου