Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν καταντήσει την Ελλάδα «κλωτσοσκούφι», λέει ο Αλέξης Τσίπρας


Από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται ως προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την...

Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».
«Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου