Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

"Πάγωσε" η Λευκωσία με τις τελικές θέσεις της Τρόικα




Πλήρης επιβεβαίωση του 24Η για όσα ζητά η Τρόικα. Παρέδωσε τις τελικές θέσεις της στην κυβέρνηση. Τελικά δεν αναχωρεί η Τρόικα την ερχόμενη Κυριακή. Φουντώνει το έλλειμμα με βάση στα στοιχεία της Cystat

Η τρόικα ανέφερε στη .......
διαπραγματευτική ομάδα ότι πλέον ζητά μέτρα 1,2δις ευρώ σε βάθος τριετίας, κατάργηση του 13ου μισθού το 2013, ιδιωτικοποιήσεις όλων των κερδοφόρων οργανισμών, κατάργηση των εισφορών του κράτους στο ΤΚΑ, μειώσεις μισθών και συντάξεων 10%  - 15%.
Παράλληλα ζητά κατάργηση της ΑΤΑ, τα έσοδα από Β γύρο αδειοδότησης να πάνε όλα στο χρέος, μειώσεις 1500 ατόμων στο δημόσιο κάθε χρόνο.
Και όλα αυτά την ώρα που τα στοιχεία για το έλλειμμα σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία είναι απογοητευτικά. Στο εννιάμηνο το έλλειμμα φτάνει το 3,2%, μεγαλύτερο από το αντίστοιχο έλλειμμα του 2011. Η αύξηση του ελλείμματος οφείλεται στη μείωση των εσόδων παρά τα φορολογικά μέτρα.
Αποκαλυπτικό 24Η: Ο Χριστόφιας δεν υπογράφει το μνημόνιο
 Μόνο εάν υπάρξει άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πει «ναι» στο μνημόνιο με βάση τις σημερινές απαιτήσεις της Τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24Η, την περασμένη Τετάρτη κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Προεδρικό, ο Δημήτρης Χριστόφιας μετά την ενημέρωση που πήρε από την διαπραγματευτική ομάδα για το ζητά η Τρόικα, αλλά και για την στάση που κρατάει στα «ευαίσθητα» θέματα που η Λευκωσία τα χαρακτηρίζει «κόκκινες» γραμμές, έδωσε εντολή για την εξεύρεση δανείων είτε από τρίτες χώρες είτε από ιδιώτες ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες για το 2013.
Όπως αποκάλυψε το 24Η  μόνο το Δεκέμβριο χρειάζονται άμεσα 350εκ. ευρώ. Κυβερνητική πηγή μας ανέφερε ότι αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος ρευστότητας που θα δημιουργηθεί.
Για το 2013 οι ανάγκες της Κύπρου κινούνται γύρω στα 4εκ ευρώ. Εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, τότε για την Λευκωσία το μνημόνιο θα περάσει σε δεύτερη μοίρα και θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για εξεύρεση χρημάτων. Δεν αποκλείονται ταξίδια – αστραπές σε χώρες – κλειδιά που θα δεχθούν να δανείσουν την Κύπρο.

http://24h.com.cy/index.php/oikonomia/15319-2012-11-16-18-16-48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου