Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλοι Βουλής: Όπου φύγει-φύγει για να πάρουν το διπλό εφάπαξ!

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να διασφαλίσουν οι υπάλληλοι της Βουλής το διπλό εφάπαξ που χάνεται, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να τερματίσει τα προνόμιά τους με τροπολογία που θα φέρει ο υπουργός Οικονομικών στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη χθεσινή ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο κ. Σαμαράς έθιξε το θέμα  και το αποτέλεσμα ήταν, στον ήδη μεγάλο αριθμό αιτήσεων για ...
συνταξιοδότηση να προστίθενται τώρα όλο και περισσότερες, για να μην χάσουν οι εν λόγω υπάλληλοι το προκλητικό εφάπαξ.

Το κύμα φυγής των υπαλλήλων ξεκίνησαν πολλά διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής καταθέτοντας μαζικά από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότησης φοβούμενοι ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών θα πλήξουν τις συντάξεις και τα εφάπαξ τους. Βγήκαν αληθινοί στις προβλέψεις τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 27 στελέχη έχουν καταθέσει αιτήσεις ενώ μετά τη χθεσινή παρέμβαση Σαμαρά οι αιτήσεις αναμένεται να αυξηθούν. Υπενθυμίζεται πως κατά προσέγγιση το εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, την ώρα που των δημοσίων υπαλλήλων φτάνει περίπου τα 35.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου