Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία-βόμβα για την πρώην υφυπουργό Παιδείας

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν την Κ. Χριστοφιλοπούλου ότι ως πρώην υφυπουργός Παιδείας λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων συνεταίρου της κόρης της.

Οι εκπαιδευτικές μπίζνες της κόρης της πρώην υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με το μοναδικό σχολάρχη στη .......χώρα που έχει καταδικαστεί για απόπειρα καταδολίευσης των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά η πολιτεία ξέχασε την τιμωρία του, έβγαλαν στα κεραμίδια την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε χθες ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου εκμεταλλεύτηκε τη θέση της στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να εργαστεί υπέρ των συμφερόντων του μελλοντικού συνεταίρου της κόρης της. Η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου είναι συνιδιοκτήτρια ΙΕΚ που έκανε εγκαίνια φέτος τον Σεπτέμβριο και θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου της Καλαμάτας, στο υπόγειο του οποίου το 2009 έξι καθηγητές του σχολείου είχαν στήσει μηχανισμό υποκλοπής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η χρήση των εγκαταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων για άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως είναι η λειτουργία ΙΕΚ, απελευθερώθηκε πλήρως από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε προ ημερών η Βουλή. Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, η οποία χαρακτήρισε την υπόθεση "εκπαιδευτικό σκάνδαλο μεγατόνων", η πρώην υφυπουργός είχε αποπειραθεί τον περασμένο Μάρτιο να περάσει την ίδια διάταξη σε υπουργική απόφαση που έφερε την υπογραφή της ως αρμόδιας υφυπουργού για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά προσέκρουσε στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε την παραίτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου από το βουλευτικό αξίωμα. Η ίδια απάντησε καταγγέλλοντας "άθλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής της".

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου