Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Επιχορηγούνται φορείς υπό…κατάργηση!

του Βαγγέλη Στολάκη
Στον… αέρα βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει και να συγχωνεύσει οργανισμούς του δημοσίου. Μπορεί το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε, ωστόσο κανείς δεν .......
γνωρίζει ποιοι είναι τελικά οι φορείς του δημοσίου αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν. Την ίδια ώρα,  αναπάντητο παραμένει και το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάργησης/συγχώνευσης.
Η «Κ» επικοινώνησε με το γραφείου του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη. Η υπάλληλος δήλωσε πως σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «με το νομοσχέδιο δεν θα καταργηθεί ο επιτελικός ρόλος του σχετικού φορέα».
Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η «Κ» υπό κατάργηση φορέας, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μανιτάκης, εξακολουθεί να επιχορηγείται.
Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού-Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς- Εθνική Χαρτοθήκη (Ε.ΚΕ.Π.Π-Ε.ΚΕ.Χ.ΧΑ.Κ) στη Θεσσαλονίκη που πρόσφατα επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με απόφαση του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, με το ποσό των 41.820 ευρώ.


Σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο νόμου, ο φορέας αναμένεται να καταργηθεί και να συγχωνευτεί με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ενώ αλλάζει και…επόπτη, καθώς από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης περνά στα χέρια του Υπουργείου Παιδείας.
Μιλώντας στην «Κ» ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Π.Π-Ε.ΚΕ.Χ.ΧΑ.Κ, κ. Γιώργος Τόλιας, ο οποίος αναπληρώνει τον Ευάγγελο Λιβιεράτο πρόεδρο του φορέα και σημερινό υπουργό Περιβάλλοντος δήλωσε πως «πρόκειται για την τελευταία δόση της τακτικής επιχορήγησης του φορέα από το ΥΜΑ-Θ προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα για το τρέχον έτος». Ο ίδιος συμπληρώνει πως «με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν οι μισθοί των τεσσάρων υπαλλήλων, τα ενοίκια και οι λειτουργικές δαπάνες του οργανισμού» και ξεκαθαρίζει πως «οι θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι άμισθες».

 http://www.karfitsa.gr/?p=90145

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου