Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άρωμα ...Κέμπριτζ στο Αριστοτέλειο!

Τον διεθνούς φήμης αυστραλό ακαδημαϊκό, Ρίτσαρντ Χάντερ, επέλεξαν κατά πλειοψηφία τα οκτώ εσωτερικά  μέλη του σώματος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τα οποία στην ίδια διαδικασία εξέλεξαν ομόφωνα ως εξωτερικά μέλη άλλους πέντε έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Ο διακεκριμένος καθηγητής...
Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών Ρίτσαρντ Χάντερ εξελέγη την Τρίτη πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ και δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως και γενικότερα για την ελληνική κοινωνία. Όλοι όσοι υποστηρίζουμε και διδάσκουμε τον ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους έλληνες συναδέλφους μας.»


Επίσης ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τόνισε πως είναι εξαιρετική τιμή για εκείνον η εκλογή του. «Έχω μακρά σχέση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ανυπομονώ να συμβάλω κι εγώ στο μέλλον του, καθώς εισέρχεται σε μια νέα περίοδο διοίκησης».

Ο Ρίτσαρντ Χάντερ γεννήθηκε το 1953 στην Αυστραλία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, ενώ έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου εξελέγη καθηγητής στην έδρα των Ελληνικών το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου