Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κύκλωμα απάτης στο στοίχημα, με τη συμμετοχή οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, μέσω γνωστής ιστοσελίδας στοιχηματισμού ποδοσφαιρικών αγώνων, το κύκλωμα κατάφερνε μέσω μίας πολύ καλά οργανωμένης κομπίνας να........εξασφαλίζει τεράστια χρηματικά ποσά. Η συμμετοχή συγκεκριμένων, πασίγνωστων οργανωμένων οπαδών...  του Ολυμπιακού ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας 34χρονος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΔΗΕ, προηγήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα ημεδαπής και προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη, κατάφερε την έκδοση συνολικά δύο (2) προπληρωμένων καρτών, αξίας εκατό ευρώ έκαστη, χωρίς ωστόσο να μεταβεί ποτέ για να τις παραλάβει και να τις πληρώσει.

Από την διεξοδική έρευνα των Αστυνομικών Αρχών και κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • ένα (1) εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB STICK)
  • και ένας (1) δρομολογητής (router).

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) δορυφορικός δέκτης σε λειτουργία, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο χωρίς την απαραίτητη ειδική «κάρτα», περιέχοντας παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την χωρίς συνδρομή θέαση τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών.

Επιπλέον, πρόεκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως και 18-10-2012, ο 34χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους περίπου 51.541 ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, ενώ μετείχε εντός των ορίων του αυτοφώρου ως παίκτης.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η συστηματική χρήση προπληρωμένων καρτών, τις οποίες ο δράστης προμηθεύτηκε με απατηλό τρόπο, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και εμπλοκή του σε άλλες συναφείς πράξεις παράνομης συναλλαγής.

Π αράλληλα ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Έλεγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, για αξιολόγηση των παρεχόμενων οικονομικών στοιχείων και συναλλαγών του προαναφερομένου. 
 
http://planet-greece.blogspot.com/2012/11/blog-post_8823.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου