Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πως κατέγραψαν τα Γερμανικά ΜΜΕ την επίθεση στο Γερμανό πρόξενο, στη ΔΕΘ

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν σήμερα εκτενή αναφορά, με χαρακτηρισμούς και παραστατικές εκφράσεις στην επίθεση που δέχθηκε ο Γερμανός πρόξενος κατά την προσέλευσή του στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφέρει ότι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προστατευθεί από τους οργισμένους διαδηλωτές ο Γερμανός πρόξενος, Βολφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ. Το αγριεμένο πλήθος κατάφερε να .....
πετάξει μπουκάλια με νερό προς τον πρόξενο, την ώρα που εισερχόταν στο συνεδριακό κέντρο για την ελληνογερμανική συνέλευση αναφέρει χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στα ναζιστικά εμβατήρια που ακούγονταν ταυτόχρονα και στα συνθήματα «Μαζί θα διώξουμε τους Ναζί».

«Εκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στη συνέχεια στα ναζιστικά εμβατήρια και στη ρίψη ποτηριών με νερό και καφέδες εναντίον του προξένου.

Σε αντίστοιχο κλίμα κινείται και η ανταπόκριση της γερμανικής έκδοσης του Reuters, ενώ η Die Welt αναφέρει ότι η οργή στην Ελλάδα για το πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά και για την Γερμανία εκφράστηκε με σωματική επίθεση.


http://www.lykavitos.gr/2012/11/blog-post_1997.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου