Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νταλάρα: «Ιστορική η πρόοδος της Ελλάδας»

Νταλάρα: «Ιστορική η πρόοδος της Ελλάδας» Σχόλιο......Ιστορικά και τα τοκογλυφικά κέρδη σας απο το "ξεζούμισμα" του πειραματόζωου που λέγεται Ελλάδα....

(Σημείωση: Ο κ. Νταλάρα είναι εκπρόσωπος των ιδιωτών τραπεζιτών-πιστωτών της Ελλάδας)
Αισιοδοξία για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την......
κρίση, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα κατά την σημερινή του ομιλία στην Αθήνα, σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ο Νταλάρα χαρακτήρισε ιστορική την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τώρα το βάρος πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη και όχι στην λιτότητα.

«Εάν η Ελλάδα συνεχίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως προβλέπονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι μπορεί η οικονομία της χώρας να γίνει μια από τις πλέον ανταγωνιστικές στην Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής του IΙF.
«Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα όσον αφορά την δημοσιονομική της προσαρμογή είναι ιστορική στην οικονομική ιστορία», είπε ο κ. Νταλάρα και οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και παρά την κόπωση που έχουν δείχνουν αποφασιστικότητα να ξαναχτίσουν την οικονομία τους.
Ο κ. Νταλάρα τόνισε επανειλημμένα στην ομιλία του, ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και λιγότερη στις πολιτικές λιτότητας, στέλνοντας μηνύματα προς τους δανειστές μας.
Η Ελλάδα κατάφερε και πήρε τη διετή επιμήκυνση όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, απαιτείται ακόμη ηπιότερη προσαρμογή κατά έτος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ιρλανδίας που η προσαρμογή κυμαίνεται στο 1,5% ανά έτος (το ένα τρίτο από ό,τι απαιτείται από την Ελλάδα), είπε ο Τσαρλς Νταλάρα.
Πέντε στρατηγικά βήματα
Ο επικεφαλής του ΙΙF αναφέρθηκε αναλυτικά στα πέντε βήματα της νέας στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.

Συγκεκριμένα απαιτείται πιο σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή, επιτάχυνση δημόσιων επενδύσεων, πρόσθετη χρηματοδότηση και ρευστότητα για να στηριχθεί η προσαρμογή και έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, όπως καλυτέρευση αποδόσεων στον τομέα της είσπραξης φόρων, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ειδικότερα στην απελευθέρωσή της. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά μέσω της πιστωτικής αγοράς.
Ερωτηθείς σχετικά ο Τσαρλς Νταλάρα, ανέφερε ότι ένα «κούρεμα» του χρέους του επίσημου τομέα στην παρούσα χρονική στιγμή δεν είναι ούτε παραγωγικό, ούτε απαραίτητο και μια τέτοια κίνηση δεν είναι συμβατή με την πολιτική συγκυρία είπε, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού της χώρα μας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63737621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου