Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Σε 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".
Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της.".....
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:

"Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου