Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γαλλία: «Φεύγετε εάν δεν εφαρμόσετε τη συμφωνία»

«Η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αποδεχτεί το σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους που αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Οκτωβρίου», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί.


«Το να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο, σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Το να μην αποδεχτούν οι Έλληνες το σχέδιο σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη» τόνισε ο Λεονετί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», προσθέτοντας όμως πως δεν εύχεται κάτι τέτοιο.
Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ δεν θα αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη, «γιατί σήμερα όχι μόνο έχουμε πει στους Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα το κάνουν, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πάρει αντιπυρικά μέτρα».
«Αυτό που φοβόμαστε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη είναι το φαινόμενο της μετάδοσης» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
«Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη, κάτι που ευχόμαστε να μην κάνει, το ευρώ και η Ευρώπη θα έμεναν σταθερά» τόνισε. «Τα προγνωστικά μου σήμερα είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, όπως σώθηκε η Ιρλανδία, γιατί έχει την ίδια πειθαρχία και την ίδια βοήθεια» κατέληξε ο Λεονετί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε την Πέμπτη ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες προβλέπουν μόνο την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου