Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προμηνύεται «θερμός» χειμώνας;

Η πρώτη σημαντική πρόκληση των Τούρκων από την ημέρα που ανέλαβε ο νέος ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη.
Το μήνυμα ισχυρό, το επιλεγέν σημείο εξόχως συμβολικό, ο δε τρόπος συνιστά απολύτως «εχθρική πρόθεση».
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την υπερπτήση σχηματισμού δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4, μεσημεριάτικα, πάνω από το Καστελλόριζο και μόλις στα 300 μέτρα!
Όπως λένε πηγές της ΠΑ, τα RF-4 είναι σίγουρο ότι έβγαλαν πάνω από 50 «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του νησιού και κυρίως της περιοχής του αεροδρομίου. ......
Πράξη παράνομη η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που διώκεται από την ελληνική έννομη τάξη. Προφανώς οι γείτονες έψαχναν τυχόν «ενισχύσεις» σε μέσα στο νησί, που ξαφνικά λόγω ΑΟΖ απέκτησε ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Τα δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από το Καστέλλι, όπως είναι φυσικό, δεν πρόλαβαν ούτε να προσεγγίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία χάθηκαν στις 15.31 μέσα στην τουρκική επικράτεια. Μπορεί το διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να ήταν άμεσο και οξύ, μπορεί ο κ. Αβραμόπουλος να επικαλείται το διεθνές δίκαιο και να μιλά για ειρήνη και σταθερότητα από την Κύπρο -που σωστά την επισκέπτεται πριν συμπληρώσει μία εβδομάδα ως ΥΕΘΑ-, αλλά η ουσία είναι ότι με το «καλημέρα» οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι προοιωνίζεται «θερμός» χειμώνας.
Τα Γενικά Επιτελεία έχουν αξιολογήσει ως «πολύ σοβαρή» την τουρκική ενέργεια και προετοιμάζονται για νέα έξαρση τουρκικών προκλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου