Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Οι επόμενες προγραμματικές δηλώσεις θα είναι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

oi-epomenes-programmatikes-diloseis-tha-einai-tis-kyvernisis-toy-syriza
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αποκαλώντας την ομιλία του «επικήδειο», ενώ γι' άλλη μία φορά ζήτησε γρήγορα διεξαγωγή εκλογών, καθώς τις τελευταίες θα τις...... επιβάλλει ο ίδιος ο λαός.

Μάλιστα, απευθυνόμενος με οξύτητα προς τον κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε η επόμενη φορά που θα παραβρεθεί στη Βουλή ο νυν πρωθυπουργός να είναι για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, αυτή τη φορά της κυβέρνησης των κοινωνικών δυνάμεων με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.  

«Όταν ήσασταν υπουργός Πολιτισμού, προσλαμβάνατε υπαλλήλους από τη Μεσσηνία στο Μουσείο της Ακρόπολης και είμαστε εμείς οι παλαιοκομματικοί», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την πρώτερη υπουργική θητεία του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος ότι το κόμμα του υπεραμύνεται παγιωμένων συμφερόντων και της κρατικής φαυλότητας.  

«Μας είπατε ότι προστατεύουμε προνομιούχους, όταν επί δύο χρόνια κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προτρέποντας μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει ως αρμόδιο υπουργό για την πάταξη της φοροδιαφυγής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να επιτύχει τον... εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ελβετία για τους μεγαλοκαταθέτες.   

Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως επειδή ο κ. Βενιζέλος δεν τα κατάφερε και πολύ καλά μέχρι τώρα, τότε ίσως να ήταν χρήσιμο να αξιοποιηθεί ως υφυπουργός ο Κώστας Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος που «αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, το οποίο «προεξοφλεί το ίδιο την αποτυχία του», ο Αλέξης Τσίπρας  είπε ότι αυτό θα καταπέσει στις δικαστικές αίθουσες. Μάλιστα ανέφερε πως η «κόκκινη γραμμή σας είναι να κουκουλώσετε ευθύνες, να μείνετε γαντζωμένοι στην εξουσία και να προστατεύσετε πολιτικούς σας φίλους».  

Ως προς τον ευρωπαϊκό τόνο των μέτρων, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην «ευρωζώνη δεν μας κρατούν από φιλανθρωπία», αφού όσο έχουμε ανάγκη την Ευρώπη τόσο μας έχει και εκείνη. Χαρακτηριστικά είπε ότι οι της κυβέρνησης δεν είναι «ευρωπαϊστές αλλά Μερκελιστές».

Επανερχόμενος στο μέτωπο των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αναγνώρισε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, χαιρέτισε τις λαϊκές εκδηλώσεις εκτός Βουλής, προβλέποντας ότι τις εκλογές θα τις επιβάλλει ο ίδιος ο λαός. Μάλιστα, ο κ Τσίπρας υπογράμμισε πως ζητεί εκλογές γιατί αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η κοινωνία από την κυβέρνηση.
 
 http://newpost.gr/post/166708/oi-epomenes-programmatikes-diloseis-tha-einai-tis-kyvernisis-toy-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου