Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα

Σύνταγμα Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το πολυνομοσχέδιο. Μικρότερη του αναμενόμενου η συγκέντρωση της Αθήνας. Βολές του προέδρου της ΓΣΕΕ κατά των συνδικαλιστών στις ......
συγκοινωνίες

Σύνταγμα
Ως γενική πρόβα των σημερινών συγκεντρώσεων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα χθεσινά ειρηνικά συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στη Βουλή. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και οδηγοί ταξί έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους γύρω στις 3 μ.μ., ενώ την απογοήτευσή του για τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, παρά την καθολική, όπως ο ίδιος είπε, συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.
«Η απεργία στις συγκοινωνίες δεν επέτρεψε στον κόσμο να κατέβει να διαδηλώσει», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για «αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ».
Γύρω στις 10.30 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και, αφού έμειναν αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή, αποχώρησαν λίγο πριν από τη 1 μ.μ.
Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα
Μισή ώρα αργότερα, στις 11 π.μ., από το Πεδίον του Αρεως και μέχρι τη συμβολή των οδών Πατησίων και Πανεπιστημίου είχε δοθεί το ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα.
Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε «εκλογές για να μην καταστραφεί η χώρα». «Η τρικομματική κοινοπραξία του Μνημονίου, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές. Παραδίδει την κοινωνία στην πυρά του τρίτου Μνημονίου», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παρέστη η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τον λαό «σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία» και σε αντεπίθεση που θα καταλήξει, όπως είπε, στην κατάργηση των μονοπωλίων και στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί εάν οι νέες μειώσεις των δικαστικών αποδοχών αντίκεινται ή όχι στο Σύνταγμα, αφού κυμαίνονται σε ποσοστό 20% μεσοσταθμικά και έχει ήδη προηγηθεί περικοπή κατά 38%. Τα νέα μέτρα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οι δικηγόροι.
Σύνταγμα
Καλαμάτα
Καλαμάτα
Κλοιός 6.000 αστυνομικών Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες οι Αρχές για τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στην αστυνόμευση. Ο μεταλλικός φράxτης έχει ήδη στηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ «θέση» αναμένεται να λάβουν λίγο πριν από τα συλλαλητήρια και οι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βασιλίσσης Σοφίας και αλλού.
Οι υπεύθυνοι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος στα σκαλιά δεξιά και αριστερά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Γι' αυτόν τον λόγο μπροστά από το μνημείο έχουν τοποθετηθεί σειρές από κιγκλιδώματα για να αποτρέψουν διαδηλωτές που θα θελήσουν να πλησιάσουν στη Βουλή. Επίσης, αξιωματικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους. Και σε αυτήν την περίπτωση σε επιφυλακή θα βρίσκονται και οι αύρες νερού -ο Αίαντας και τα άλλα δύο οχήματα-, τα οποία θα είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που χρειαστεί.
Κρήτη
Κρήτη
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΦΑ, εκπαιδευτικός
«Ανατροπή μόνο με απεργία διαρκείας»
«Υπό διάλυση είναι όλα. Οπως καταρρέει το σύστημα καταρρέουν και τα σχολεία αλλά και η εκπαίδευση. Μετά από 11 χρόνια δουλειάς ως καθηγήτρια, έφτασα να παίρνω 900 ευρώ και έπεται και συνέχεια περικοπών? Συν του ότι τίποτα δεν κινείται. Ούτε διορισμοί γίνονται ούτε κάτι που να μας βοηθήσει να αναθαρρήσουμε. Μόνο μια απεργία διαρκείας θα μπορούσε να ανατρέψει τα πράγματα? Τη θέλουμε όμως;».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΦΑ, Εκπαιδευτικός
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΦΑ, Εκπαιδευτικός
Βασίλης Χαντζαράς, άνεργος
«Αν είμαστε όλοι μαζί, κάτι θα καταφέρουμε»
«Μια φωνή πρέπει να βγει από όλους μας. Οχι μία συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, άλλη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλη οι καταστηματάρχες. Αν είμαστε όλοι μαζί, ίσως κάτι καταφέρουμε. Ισως τότε η φωνή μας να περάσει αυτούς τους τοίχους και να μας ακούσουν. Ο λαός κάνει κουμάντο. Αν ο λαός το θελήσει πραγματικά, κανένα μέτρο δεν θα περάσει».
Μαρία Θηβαίου, υπάλληλος
«Εχουν καταστρέψει εμάς και τα παιδιά μας»
«Μας έχουν διαλύσει. Ξέρετε τι είναι ένα παιδί 8 χρονών να γνωρίζει καλύτερα από έναν μεγάλο τις συνέπειες της κρίσης; Να πρέπει να εξηγήσεις στο παιδί σου σε αυτήν την ηλικία γιατί πρέπει να στερηθεί πράγματα που θεωρούνται απαραίτητα; Εχουν καταστρέψει εμάς αλλά και τα παιδιά μας, που αναγκαστικά μεγάλωσαν πρόωρα? Και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν στερημένα!».
Βασίλης Χαντζάρας, άνεργος
Βασίλης Χαντζάρας, άνεργος
  • Τι κυκλοφορεί σήμερα
  • Ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς επίσης και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 3 το μεσημέρι και μετά, ενώ το τραμ θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από τη 1 το μεσημέρι και μετά.
Στέλλα Κεμανετζή
kemanetzi@pegasus.gr

Θεσσαλονίκη
Επτά οι συγκεντρώσεις
Μαρία Θηβαίου, υπάλληλος
Μαρία Θηβαίου, υπάλληλος
Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, έμποροι, φοιτητές, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων έδωσαν το «παρών» στις επτά (!) διαφορετικές συγκεντρώσεις και τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρώσεις ήταν μαζικές, δυναμικές και ειρηνικές, παρόλο που η συμμετοχή ήταν μικρότερη από αυτές που προηγήθηκαν. Η κεντρική συγκέντρωση έγινε έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με διοργανωτές το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην παλιά αγορά.
Καλαμάτα
Συνέχιση των διαμαρτυριών
Συνθήματα κατά των νέων δυσβάσταχτων μέτρων, που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αντηχούσαν χθες στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις το τοπικό Εργατικό Κέντρο με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση κάτω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας, ενώ στις 7.30 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι εργατικοί φορείς θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία.
Κρήτη
Κατάληψη στην Περιφέρεια
Σε κατάληψη βρίσκονται από χθες τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ προηγήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας από τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Ιδιαίτερα ογκώδης ήταν η συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Στο τέλος της πορείας, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ ανέβηκαν στο μπαλκόνι των γραφείων της Περιφέρειας και ανάρτησαν πανό με τη φράση «Αντιστεκόμαστε», ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63734111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου