Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σόκ και Δέος στο Άμυνας, πάνω απο μισό δις ευρώ ...Οι περικοπές και μόλις αρχίσανε !!

Κλείνουν 55 στρατόπεδα, αποσύρονται  47 μαχητικά και 11 Πολεμικά Πλοία... 
Μειώνονται οι εισακτέοι στις Παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30% και ακολουθούν κατα πόδας η ''σφαγή'' των ... ΕΠΟΠ
Η χώρα «διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να....... κερδίσουμε», είπε ο Παναγιωτόπουλος και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο».

Όμως, οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ανέρχονται στα 517 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 80 εκατ. ευρώ είναι λειτουργικά έξοδα (κλείσιμο 55 στρατοπέδων και 15-19 κέντρων νεοσυλλέκτων, απόσυρση 47 αεροσκαφών, 11 πλοίων παλαιού τύπου, μείωση κατά 30% του αριθμού των νεοσυλλέκτων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και 10-15% του αριθμού των ανωτέρων αξιωματικών), 

104 εκατ. ευρώ αποτελούν ακυρώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και 333 εκατ. ευρώ, “κούρεμα” σε υπάρχοντα εξοπλιστικά προγράμματα -«χωρίς πάντα να θίγεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.(λόγια του αέρα )

Όσον αφορά δε, τις μειώσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτές θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 7%, με την κυβέρνηση να προσπαθεί, ώστε οι περικοπές να είναι μικρότερες στους νέους αξιωματικούς και τους μικρότερους βαθμούς.
 
http://attikanea.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3782.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου