Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πάνος Καμμένος: «Να σταματήσει το παραμύθι της πτώχευσης της Ελλάδας»

panos-kammenos-na-stamatisei-to-paramuthi-tis-ptoxeysis-tis-elladas
Σε υψηλούς τόνους κυμαίνονται οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ασκούν σκληρή κριτική στην .......
κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσουν το Προϋπολογισμό του 2013.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «η Βουλή καλείται να αποφασίσει για τον προϋπολογισμό, με δεδομένο ότι η βοήθεια των 31,5 δισ. έχει εξασφαλιστεί» συμπληρώνοντας ότι «στόχος του προϋπολογισμού είναι η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ του τραπεζικού συστήματος».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ζητάμε την τιμωρία για όσους έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα» ενώ αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να κρύβετε από τον ελληνικό λαό την κατάσταση των τραπεζών; Τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει από την έκθεση της τρόικα; Που είναι η έκθεση της BlackRock»;

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους η λύση. «Ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ και να απαντά στα ερωτήματα: Είναι βιώσιμο το χρέος; Είναι τα μέτρα τα τελευταία;» επισήμανε.

«Οι Γερμανοί ξέρουν να τα παίρνουν από παντού, με συμβάσεις και μνημόνια ή με τη βία» ανέφερε ακόμα ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχουν και αλλού νομίσματα στα οποία μπορούμε να δέσουμε το άρμα της οικονομίας μας» είπε ακόμα. «Να σταματήσει το παραμύθι της πτώχευσης της Ελλάδας. Υπάρχει ελπίδα» κατέληξε.

Παπαρήγα: «Μπορεί να βγούμε από την κρίση με πόλεμο»

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα σε σχέση με το πώς μπορεί η χώρα βγει από την κρίση.

Η κυρία Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να βγούμε από την κρίση ακόμα και με πόλεμο», προκαλώντας αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές.

«Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα», εκτίμησε η κ. Παπαρήγα διότι, όπως τόνισε αιτία είναι η επιλογή που έχουν κάνει για τη διαχείριση ενός συστήματος υπέρ των μονοπωλίων.
«Το επικίνδυνο είναι στο βωμό της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί με ένα τμήμα των συμφερόντων της αστικής τάξης και να σηκώσει μια ξένη σημαία, τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης», είπε ο Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Υποστήριξε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευκολύνει το δανεισμό. «Μα είναι δυνατό όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας;», αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».
Εμείς προτείνουμε αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, είπε ο κ. Παπαρήγα και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική ιστορία, οι ομιλίες των περισσότερων βουλευτών κινήθηκε σε ζητήματα στρατηγικής και όχι στα ζητήματα του προϋπολογισμού.

«Συνειδητοποιούμε όλλοι παρά τις μεγάλες διαφορές μας ότι τα πράγματα δεν κρίνονται στις λεπτομέρειες» είπε με νόημα η κυρία Παπαρήγα.

Μιχαλολιάκος: Είμαστε με την Ελλάδα, όχι με το ευρώ

«Εμείς οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής είμαστε με την Ελλάδα και όχι με το ευρώ» ανέφερε στην ομιλία του ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

«Το "λεφτά υπάρχουν" σε χρόνο-ρεκόρ έγινε "λεφτά δεν υπάρχουν"» είπε ακόμα. «Οι λαθρομετανάστες έχουν μεγάλο μερίδιο στην αύξηση της εγκληματικότητας» πρόσθεσε ενώ τόνισε πως «είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται περισσότερο από αξιωματικούς που υπηρετούν στα σύνορα».

http://newpost.gr/post/167588/panos-kammenos-na-stamatisei-to-paramuthi-tis-ptoxeysis-tis-elladas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου