Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Συνεχίζονται τα έντονα, πλέον, προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς όλες σχεδόν οι δικαστικές Ενώσεις (εκτός αυτής του Συμβουλίου της Επικρατείας) αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους. Άλλες δικαστικές Ενώσεις αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012 και άλλες μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012 παρέτεινε τις.......
κινητοποιήσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ την τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεών τους θα συγκληθεί η τακτική Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστικών λειτουργών.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2012 και παράλληλα νέα Γενική Συνέλευση στις 5 Δεκεμβρίου 2012 για να καθοριστεί εκ νέου η περαιτέρω στάση των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές (Ένωση Διοικητικών Δικαστών) κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους οριακά με ψήφους 116 έναντι 107 αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012 και σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την ίδια ημερομηνία (30.11.2012) για να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του σώματος των Διοικητικών Δικαστών. Πρέπει να αναφερθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών ομόφωνα πρότεινε στη Γενική Συνέλευση την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Τέλος, αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να καθορίσει τη στάση των εισαγγελέων το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.


http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=160067

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου