Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μπαράκ Ομπάμα: «Τα καλύτερα έρχονται»

«Τα καλύτερα έρχονται» Παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τις επιδόσεις του στον τομέα της οικονομίας, ο Μπαράκ Ομπάμα κατόρθωσε να πείσει τους Αμερικανούς να τον εμπιστευτούν για μια δεύτερη θητεία στο ......
τιμόνι της χώρας. Μετά από μια αμφίρροπη εκλογική βραδιά, ο Ομπάμα κέρδισε πολλές πολιτείες-κλειδιά που αποτελούσαν μήλον της έριδος- μεταξύ αυτών το Οχάϊο- και ανακηρύχθηκε νικητής. Οι ψηφοφόροι που ψήφιζαν και για Βουλή-Γερουσία, επέλεξαν να διατηρήσουν το Κογκρέσο στην πρότερη των εκλογών κατάσταση, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν την Γερουσία και τους Ρεπουμπλικάνους την Βουλή των Αντιπροσώπων.

  • Ψήφοι: 58.855.152 (50,2%) για τον Ομπάμα - 56.548,387 (48,2%) για τον Ρόμνεϊ
  • Εκλέκτορες: Ομπάμα 303 - Ρόμνεϊ 206
  • Γερουσία: Δημοκρατικοί 51 - Ρεπουμπλικάνοι 45
  • Βουλή Αντιπροσώπων: Δημοκρατικοί 186 - Ρεπουμπλικάνοι 231
Εν μέσω ατελείωτων επευφημιών και χειροκροτημάτων, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του, Σάσα και Μαλία, ο Μπαράκ Ομπάμα, γιόρτασε την επανεκλογή του στο τιμόνι της Αμερικής, με μια πανηγυρική ομιλία γεμάτη πατριωτικές αναφορές που είχε ως στόχο να ενισχύσει την εθνική υπερηφάνια των πολιτών και να τους διαβεβαιώσει ότι η δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο θα είναι επικεντρωμένη στους απλούς ανθρώπους και τα προβλήματά τους, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.
«Είμαστε μια αμερικανική οικογένεια και στεκόμαστε όλοι μαζί σαν ένα έθνος. Σας ευχαριστώ που πιστέψατε» είπε ο Ομπάμα ενώπιον των οπαδών του στο Σικάγο που φώναζαν ρυθμικά «Τέσσερα ακόμη χρόνια», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την χαρά του που εν μέσω τόσων δυσκολιών, κατάφερε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

«Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη για τις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος, τονίζοντας ότι ποτέ δεν έτρεφε περισσότερες ελπίδες για την Αμερική απ' ότι σήμερα.
«Τα καλύτερα έρχονται»
«Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά», είπε ο Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας. «Είτε κέρδισα την ψήφο σας είτε όχι, σας άκουσα. Έμαθα από έσας και με κάνατε καλύτερο πρόεδρο...επιστρέφω στον Λευκό Οίκο πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ» δήλωσε ο πλανητάρχης.
Ευχαρίστησε κάθε Αμερικανό που συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές, κάνοντας πολλές αναφορές στην σημασία της ενότητας και στα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εμφάνισης, καταγωγής, χρώματος και σεξουαλικών προτιμήσεων.
Σημείωσε επίσης ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του.

«Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθειά την πατρίδα μας», σημείωσε ο Ομπάμα, που συνεχάρη τους ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του, Μιτ Ρόμνεϊ και Πολ Ράϊαν, για το πάθος με το οποίο διεξήγαγαν την προεκλογική εκστρατεία.
Φρόντισε μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα διακομματικής συνεργασίας, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ, με πολιτικούς και από τις δυο παρατάξεις, προκειμένου η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός, με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης.
Στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του Μισέλ, ενώ αναφέρθηκε στις κόρες του, λέγοντας ότι είναι περήφανος για την οικογένειά του. Παράλληλα απευθύνθηκε με θερμά λόγια και στο επιτελείο του, χαρακτηρίζοντας την ομάδα του, «την καλύτερη που υπήρξε ποτέ», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «καλύτερο» -όπως είπε- αντιπρόεδρο, τον Τζο Μπάιντεν.
Ο Ομπάμα τελείωσε τον ενθουσιώδη λόγο του εν μέσω επευφημιών και υπό τους ήχους τραγουδιού του θερμού υποστηρικτή του, Μπρους Σπρίνγκστιν.
Διαβάστε ακόμη: Η μάχη των πολιτειών
«Δαγκωτό Ομπάμα», γυναίκες νέοι και μειονότητες 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63734163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου