Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ Όλμοι χτύπησαν ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν - Ένταση

Τρία βλήματα όλμων, που εκτοξεύθηκαν από το συριακό έδαφος, εξερράγησαν στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν νέο σκηνικό έντασης. Ένα από τα βλήματα έπεσε κοντά στο συνοικισμό Ελόνι Χαμπασάν, ανακοίνωσε το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με......
τις πληροφορίες του, κανείς από τους κατοίκους δεν τραυματίστηκε.
Οι βολές έγιναν από τα περίχωρα του καταστρεμμένου κατα τη διάρκεια των αραβο-ισραηλινών πολέμων πόλης Κουνέιτρα σε απόσταση 35 χλμ. από τη Δαμασκό.
Την Τρίτη ο ΟΗΕ απαίτησε από τη Δαμασκό να τερματίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της αντιπολίτευσης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη κοντά στα Υψώματα Γκολάν, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, και πιθανότατα είναι δάκτυλος των ανταρτών
Σίγουρα οι Ισραηλινοί δεν θα ήθελαν με τίποτα "σκληρό" εξοπλισμό σε μια αντιπολίτευση που ελέγχεται απο τους "φανατικούς" της Αλ Κάιντα, η οποία επιζητά κάθε μέρα τον θάνατο του Ισραήλ, και αυτό επιβεβαιώνεται και από πληροφορίες που έρχονται εκ της Εσπερίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θορυβημένες από την κυριαρχία της Αλ Κάιντα,  διστάζουν για μια εκ νέου προσφορά όπλων σε μια ενωμένη συρίακή αντιπολίτευση.
Διπλωματικές πηγές είπαν ότι η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο που προβλέπει την παράδοση οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού στη συριακή αντιπολίτευση. Οι πηγές  αναφέρουν η προσφορά θα γινόταν σε μια νέα φιλοδυτική αντιπολίτευση που θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του επαναστατικού σουνιτικού κινήματος.
"Αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την Ουάσιγκτον και τους σύμμαχους της στο ΝΑΤΟ πριν ολόκληρο το επαναστατικό κίνημα κυριευθεί από στοιχεία της Αλ Κάιντα ", δήλωσε ένας διπλωμάτης.
Οι πηγές δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον έχει θορυβηθεί από την διάσπαση της αντιπολίτευσης, καθώς και την έλλειψη ελέγχου επί των ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία. Συμφώνησαν ότι το κενό ηγεσίας έχει διευκολύνει την εκτεταμένη επιρροή των ισλαμιστών ανταρτών που χρηματοδοτούνται από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Μια πρόταση που μελετήθηκε ήταν η δημιουργία μιας ενωμένης αντιπολιτευτικής ηγεσίας  που θα περιλαμβάνει τον "Ελέυθερο Συριακό Στρατό", τις περιφερειακές πολιτοφυλακές και πολιτικούς της αντιπολίτευσης που θεωρούνται φιλοδυτικοί. Αρκετοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν προτείνει ότι αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απόφαση για την αποστολή αντιαρματικών και αντιαεροπορικών βλημάτων προς τους σουνίτες αντάρτες.
Πηγές από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,που επικαλείται η Worldtribune αναφέρουν ότι η υπουργος Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, έχει διαχωριστει την γραμμή της από το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας (Syrian National Council, SNC), το οποίο ευθυγραμμίζεται με την αντιδυτική Μουσουλμανική Αδελφότητα.
"Το Plan A,ήταν η δημιουργία του SNC, και έγινε σκόνη" δηλώνει ο Joshua Landis ένας κορυφαίος αναλυτής των ΗΠΑ και συνέχισε " Η Κλίντον δεν μπορεί πλέον ούτε να ακούσει το όνομα SNC".
Συνεχίζοντας ο Landis αναφέρει την ανησυχία της CIA και του State Department, για την αύξηση της επιρροής της Αλ Κάιντα στις σουνιτικές πολιτοφυλακές, καταστρέφοντας τους σχεδιασμούς της Κλίντον μαζί με το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία να δημιουργήσουν μια δυτικόφιλη αντιπολίτευση στη Συρία.
Είναι εμφανές ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο οι ΗΠΑ έχουν υποστεί πλήγμα, και για να δικαιολογήσουν οποιαδήποτε βοήθεια θα πρέπει πρώτα να αναδημιουργήσουν εκ βάθρων τη συριακή αντιπολίτευση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου