Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Οι αλλαγές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Οι αλλαγές του νέου φορολογικού νομοσχεδίουΠρόκειται για αλλαγές που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου βάση του οποίου θα....... δοθεί η επόμενη δόση του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα.

Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρεις συντελεστές και σύστημα επιστροφής φόρου, θέσπιση δύο συντελεστών 26% και 35% για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αλλαγές στη φορολογία των επιχειρήσεων έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση στο προσχέδιο του μνημονίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
  • Η απλοποίηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με την καθιέρωση κλίμακας με 3 φορολογικούς συντελεστές από 8 συντελεστές που έχει το ισχύον καθεστώς καθώς και με την μετατροπή του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος σε σύστημα επιστροφής φόρου. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα είναι η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος περίπου ενός εκατομμυρίου μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων δαπανών που αφορούν μεταξύ άλλων τους τόκους στεγαστικών δανείων, τις δαπάνες για ασφάλεια ζωής, για δίδακτρα φροντιστηρίων κά.
  • Η μετατροπή της φορoαπαλλαγής που προβλέπεται για τα παιδιά, σε επίδομα που καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Η καθιέρωση κλίμακας φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ και 35% για υψηλότερα. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται.
  •  Η θέσπιση συντελεστή 26% για την φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων και 10% για τα μερίσματα έτσι ώστε η φορολογία των διανεμόμενων κερδών να ανέλθει σε 33,4% από 40% σήμερα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του μνημονίου στόχος των αλλαγών στη φορολογία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα του 2013 είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ έως και το 2014.

Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/252242/oi-allages-toy-neoy-forologikoy-nomoshedioy#ixzz2C6sj3vSM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου