Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στο φως η έκθεση της τρόικας: 32,6 δισ. επιπλέον θα χρειαστεί η Ελλάδα

Στο φως η έκθεση της τρόικας: 32,6 δισ. επιπλέον θα χρειαστεί η ΕλλάδαΣτο φως της δημοσιότητας έρχεται μέσω του πρακτορείου Bloomberg η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία

   

Η έκθεση, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις......
Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο της έκθεσης η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 15 δισ. ευρώ, το 2014, καθώς και άλλα 17,6 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Ακόμα η τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δανειστών για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.
Η τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλοι».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού κοινοβουλίου που επικαλείται η Wall Street Journal, η γερμανική βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει για την βοήθεια προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/252104/sto-fos-i-ekthesi-tis-troikas-32-6-dis-epipleon-tha-hreiastei-i-ellada#ixzz2C6rpgS9R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου