Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φρανσουά Ολάντ: Είναι καθήκον μου να βρω λύση για την Ελλάδα!

Την προσωπική του δέσμευση για την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης αναφορικά με την εκταμίευση της νέας δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω μια λύση, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για .......την Ελλάδα (...) και την Ευρώπη αφού (σε αντίθετη περίπτωση) θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», τόνισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα η «χρυσή τομή», μετά την αποτυχία του Eurogroup της Τρίτης, ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Έχετε δίκιο να λέτε ότι έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, είναι η συμφωνία».

Όμως, σημείωσε πως για να επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να καταλήξουν σε μεταξύ τους συμφωνία η Γαλλία με τη Γερμανία. «Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον. Αυτό είναι η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

http://www.lykavitos.gr/2012/11/blog-post_1739.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου