Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Τα εικονικά τιμολόγια της "κυρίας Βασιλικής" από την Θήβα

Αν ήταν αλήθεια, η κυρία Βασιλική από την ευρύτερη περιοχή της Θήβας θα ήταν ίσως η πιο πετυχημένη αγρότισσα της Ελλάδας. Σοδειά αξίας 3.433.948,75 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, η οποία μάλιστα πουλήθηκε χωρίς προβλήματα και με την ίδια να εισπράττει επιστροφή ΦΠΑ 377 χιλιάρικα αξίζει βραβείο επιχειρηματικότητας...

Δυστυχώς δεν πρόκειται για...... τίποτα παραπάνω από μία ακόμα κλασική απάτη με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τα οποία στη Θήβα, με ιδιαίτερη αδυναμία στο χωριό Άρμα Θηβών, φαίνεται να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. 

Το ΣΔΟΕ δεν επισκέπτεται πρώτη φορά την περιοχή. Κάθε εξάμηνο κάνει και από ένα ντου. Τον Οκτώβριο κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας είπε να ξαναπεράσει να δει τι γίνεται. Στην προηγούμενη έφοδο είχε βρει καμιά 80αριά οικογένειες μπλεγμένες Κάποιοι ίσως θεώρησαν ότι το σπορ κόπηκε υπό τον φόβο του ελέγχου. Μάλλον όχι... 

Τον Οκτώβριο έβγαλε και πάλι λαβράκι. Πέντε αγρότισσες και πέντε αγρότες εντοπίστηκαν να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 11,8 εκατ. ευρώ. Η κυρία Βασιλική ήταν πρωταθλήτρια με τα 3,4 εκατ. ευρώ. Για τον πιο «ψιλικατζή», τον κ. Σταύρο, μόνο 342.968,70 ευρώ ήταν η αξία των πλαστών και εικονικών στοιχείων που είχε εκδώσει.

Οι δέκα «αγρότες» μοιράζονται πρόστιμα 23,6 εκατ. ευρώ κι αν συμβιβαστούν στο ένα τρίτο μπορούν να «καθαρίσουν» με 8 εκατ. ευρώ. 

Οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου έχουν αποσταλεί στη Δ.Ο.Υ. Θηβών για τα περαιτέρω. Μέσω των τιμολογίων αυτών, οι δέκα αγρότες είχαν μοιραστεί επιστροφές ΦΠΑ ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο επίσης θα πρέπει να αναζητηθεί ως παρανόμως καταβληθέν. 

Η κομπίνα με τα εικονικά τιμολόγια είναι κλασική περίπτωση σε αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ. Στήνεται συνήθως σε συνεργασία με μεγαλεμπόρους αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φουσκώνουν τις δαπάνες τους, ενώ οι αγρότες με την έκδοση πλαστών τιμολογίων εισπράττουν για προϊόντα που ουδέποτε πούλησαν επιστροφές ΦΠΑ 11%. Το κύκλωμα στο τέλος μοιράζεται τον ΦΠΑ.

euro2day.gr
http://www.lykavitos.gr/2012/11/blog-post_5176.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου