Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Έντονη αναστάτωση από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, έκανε την “εκτίμηση” ότι η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έλθει αλλά θα είναι «με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο».
Τόνισε ακόμη ότι η παλιά αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τη θέση της σε μια αντιπαράθεση ΝΔ και δορυφόρων και ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρων.
Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το θέμα που...
συζητάται στη Βουλή είναι θέμα στρατηγικής αλλά «το σημείο κρίσης της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι αν τήρησε το προγραμματικό πλαίσιό της».
Όπως πρόσθεσε, επί 30 χρόνια «ζούσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παραμόρφωσε την πραγματική αντιπαράθεση στην οικονομία» και είναι αυτή του λαού με τα μονοπώλια.
Τώρα πλέον η αντιπαράθεση είναι μεταξύ της ΝΔ και των δορυφόρων της και του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του.
Το ΠαΣοΚ υιοθέτησε την στρατηγική διαχείρισης του καπιταλισμού, επισήμανε και την προσδιόρισε λέγοντας ότι αφορά τη φτηνή εργατική δύναμη, τις απελευθερώσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μια στρατηγική που, όπως είπε, ξεκίνησε σαν απάντηση στην κρίση δεκαετίας του 70.
Από τις δηλώσεις της Α. Παπαρήγας γίνεται κατανοητή η έντονη αναστάτωση που επικρατεί στο ΚΚΕ από την πτώση του και την ταυτόχρονη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι μια θεμελιώδης αλλαγή στο ΚΚΕ απαιτείται σύντομα για να αντέξει στη νέα πολιτική εποχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου