Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Bloomberg:Αν θέλετε να σωθεί η Ελλάδα μην την δανείζετε κι αφήστε να βγει από την Ευρωζώνη


Την προτροπή να σταματήσουν να δανείζουν την Ελλάδα προκειμένου αυτη ... να σωθεί βγαίνοντας από την Ευρωζώνη, απευθύνει προς τους διεθνείς πιστωτές μας το Πρακτορείο Bloomberg .
«Αν θέλετε να.....
σώσετε την Ελλάδα, σταματήστε να της δανείζετε» γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί πώς η χώρα μας θα μπορέσει έτσι να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.
Το Bloomberg επισημαίνει πώς ο ελληνικός λαός θα μπορέσει πραγματικά να σωθεί μόνο από τη στιγμή που οι δανειστές συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της και έτσι την αναγκάσουν να προχωρήσει χωρίς πρόσθετο δανεισμό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα ενδεχόμενο Grexit μπορεί να φέρει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μόνο μέσα από μία τόσο σκληρή κατάσταση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει πιο δυνατή.
Το Bloοmberg υποστηρίζει πώς η σημερινή προσέγγιση των δανειστών που δανείζουν στην Ελλάδα με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης και της μετάβασής της σε μια πιο βιώσιμη θέση, μόνο αυτό δεν έχει τελικά πετύχει, αφού τα δάνεια «τρέχουν», ενώ η Ελλάδα - παραμένει στα ίδια, αν και ακόμα βρίσκετε στο ευρώ.Κι αν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και οι αυξήσεις φόρων στόχευαν στην αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ούτε αυτό φαίνεται να δίνει τη λύση στην Ελλάδα, τονίζει το «Bloomberg».
Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -όσο επώδυνη και επίπονη κι αν είναι- είναι η μόνη λύση! «Αυτό είναι ένα θλιβερό συμπέρασμα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται για πάντα». 

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου