Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Διαθέσιμος ο Firefox 17 με ενσωματωμένο Facebook Messenger


Διαθέσιμη είναι πλέον η καινούρια έκδοση του browser της Mozilla, ο Firefox 17 με βελτιώσεις κι αναβαθμίσεις σε θέματα ασφαλείας, όπως συμβαίνει κάθε φορά, άλλωστε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το νέο social API που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Facebook Messenger, ώστε να .......μπορούν να είναι συνδεδεμένοι συνεχώς στο chat του Facebook και να είναι σε επαφή με τους φίλους τους, άσχετα εάν είναι το έχουν ανοικτό.

Όποιος ενεργοποιήσει τη νέα λειτουργία, στο δεξί μέρος της οθόνης του browser, θα εμφανιστεί η γνώριμη από τις σελίδες του Facebook δεξιά στήλη όπου στο επάνω θα βλέπει ποικιλία ειδοποιήσεων, όπως για παράδειγμα για σχόλια, φωτογραφίες όπου τον έχουν κάνει tag κι άλλα.

Για τους φανατικούς των κοινωνικών δικτύων, να πούμε ότι το νέο social API θα τους δώσει τη δυνατότητα στο μέλλον να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα ενσωματωμένα εργαλεία κι από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα πιο πιθανά να ακολουθήσουν είναι τα Twitter και Reddit.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Firefox 17 είναι η δυνατότητα που δίνεται να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί κάποιος χειροκίνητα τα plugins, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στο browser και καλύτερη απόδοση.

Έτσι, ο Firefox δε θα εμφανίζει περιεχόμενο από το Διαδίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί παλαιό plugin που χρειάζεται αναβάθμιση κι ο χρήστης θα καλείται να ορίσει εάν θα εξακολουθήσει η χρήση του εν λόγω plugin ή εάν θα γίνει η απαιτούμενη αναβάθμιση.

Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι η νέα έκδοση δεν υποστηρίζει πλέον Mac OS X 10.5 Leopard ή παλαιότερες εκδόσεις.

Μπορείς να κατεβάσεις το νέο Firefox 17, κάνοντας κλικ εδώ.



http://www.e-go.gr/tech/article.asp?catid=17291&subid=2&pubid=129217666

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου